אלה הימים היפים ביותר של הכדורגל האנגלי. בזמן שבספרד, בגרמניה, בצרפת ובאיטליה (חלקית) יוצאים לפגרת החורף, הפרמייר ליג עוטה על עצמה חליפת סנטה קלאוס ונכנסת לכוננות משחקי חג המולד.
מדובר על ארבעה מחזורים שדחוסים לכשבועיים, כוללים בתוכם את חגיגות השנה החדשה והבוקסינג דיי, ובעיקר בוחנים עד קצה גבול היכולת את עמידות הסגלים של מועדוני הליגה האנגלית.
אין ספק שמדובר בהצלחה שיווקית ופרסומית שהופכת את הפרמייר ליג למותג המוביל בעולם בגזרת הליגות, אולם בשנים האחרונות קמו מנג'רים, שהעזו להביע חוסר שביעות רצון מהעומס האדיר.
פפ גווארדיולה, מחלוצי המתלוננים, אמר אשתקד שלוח הזמנים "הורג את השחקנים", בעוד מאוריסיו פוצ'טינו טען כי "מחזורי חג המולד פוגעים בקבוצות יותר מאשר תורמים להן".
הסוד טמון ברוטציה
יש כמובן בסיס לדברים שלהם, ומספיק לחזור לאירועי השנה שעברה. אז, 40 המשחקים ב־14 ימים הניבו לא פחות מ־4 פציעות בממוצע לקבוצה. ווסטהאם יונייטד, למשל, איבדה יותר שחקנים בחג המולד של העונה שעברה (6), מאשר נקודות שהשיגה (5).
לכן העונה, הרבה בגלל אותן ביקורות של המנג'רים, הפרמייר ליג הוסיפה יום מנוחה אחד. כך קרה שסיטי תזכה לשלושה ימי מנוחה בין כל אחד ממשחקיה בתקופה הצפופה הזאת, כאשר ליברפול תזכה פעמיים למנוחה בת ארבעה ימים. מבין קבוצות הטופ 5 מי שתרגיש את העומס יותר מכולן היא טוטנהאם.
בעקבות זכויות השידור - הכוח הגדול מאחורי טירוף המשחקים הזה - שניים ממשחקי התרנגולים הועברו לתאריך אחר, מה שישאיר את הקבוצה של פוצ'טינו כיחידה שתזכה רק לשני ימי מנוחה בין כל אחד ממשחקיה ושישה בסך הכל בין הראשון לאחרון.
כשבאירופה יוצאים לפגרת החורף, הפרמייר ליג דוחפת לקצה גבול היכולת // צילום: אי.פי
מה שלימדו אירועי השנים האחרונות זה שרוטציות הן מפתח להצלחה בחג המולד. ברנלי, שעשתה הכי מעט שינויים בהרכבים שלה אשתקד (2), אספה את מספר הנקודות הנמוך ביותר (2), בעוד ליברפול החליפה 16 שחקנים בארבעת המשחקים הללו, שאותם סיימה עם 10 מתוך 12 הנקודות האפשריות.
"כולם מצפים שנדע להתמודד עם זה שוב, אבל אנחנו לא באמת יודעים איך", אמר יורגן קלופ לקראת משחקי חג המולד, "האחריות שלנו אינה רק להשיג נקודות, היא גם לשמור על בריאות השחקנים". בעניין הזה, נדמה שלגרמני יש הכלים לעשות זאת. פאביניו ונאבי קייטה מוסיפים עומק לקישור, בזמן ששרדאן שאקירי, דניאל סטארידג' ואפילו דיבוק אוריגי משמשים אופציות התקפיות.
קלופ יזדקק לכולם, מכיוון שליברפול היא היחידה מבין חמש המוליכות שתפגוש בתקופה הזו שתי יריבות ישירות (ארסנל, סיטי).
"האלופה זקוקה ל־105 נק'"
הלחץ של ליברפול נובע גם מההיסטוריה. בעשר העונות האחרונות רק שתי קבוצות שהגיעו לחג המולד מהפסגה לא סיימו כאלופות, ובשני המקרים זו היתה ליברפול.
כשמוסיפים את עונת 1996/97, אז קרה לה אותו הדבר, מקבלים סוג של קללה. "אני לא יודע מה זה אומר שאנחנו ראשונים עכשיו", ניסה קלופ להרגיע; "אבל אני אתן לכם כותרת: אני מאמין שהאלופה תזדקק העונה ל־105 נקודות".
המייטי רדס כבר השיגו את שלוש הראשונות ב־0:2 מול וולבס בשישי, ואם ישלימו 12 כולל ניצחון על סיטי הם יהיו בדרך הבטוחה להסיר את הקללה (כאן אוהדי הקבוצה רשאים לשלוף את החמסות והקמעות).
אבל לא רק מרוץ האליפות עומד על הפרק בחג המולד. מנצ'סטר יונייטד של אולה גונאר סולשיאר תנסה להמשיך את המומנטום ולהתקרב לרביעייה הראשונה, מאבקי התחתית צפויים להיות מרתקים ומעל הכל נמצא המרדף של האוהדים אחר כמה שיותר משחקים.
בסעיף האחרון שווה להיות אוהד צ'לסי השנה, שכן הבלוז ישחקו את ארבעת משחקיהם ברדיוס של 30 מייל, כולם בלונדון. לשם השוואה, על מנת לראות את מנצ'סטר סיטי צריך לעבור 330 מייל בשבועיים, או 440 מייל אם אתם אוהדי ניוקאסל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו