מחוות כבוד ייחודית לחסידי אומות עולם פולניים שהצילו יהודים בשואה: הארגון היהודי "ממעמקים", שפועל להנצחת זכר השואה, יעמיד בשבוע הבא שתי מוניות לונדוניות לצרכיהם היומיומיים של עשרות חסידי אומות עולם - בחינם.
מיזם המחווה, שהושק השבוע בפרלמנט הבריטי, יתחיל לשרת את חסידי אומות העולם לאחר ששתי המוניות ישלימו את מסען היבשתי מלונדון לוורשה. המיזם צפוי להתפשט לערים נוספות בפולין ולמדינות נוספות במזרח אירופה.
בפולין חיים עדיין כ-240 חסידי אומות עולם שהוכרו על ידי יד ושם – 60 מהם בעיר וורשה. "מדובר באנשים שצריך לעזור להם ומגיע להם שנעזור להם", אמר ג'וני דניאלס, מנכ"ל "ממעמקים", והמשיך: "מעבר לחסידי אומות העולם המוכרים, ישנם עוד עשרות שעדיין לא זכו להכרה רשמית. אם יימצא שהם ראויים לכך, נעמיד את שירות ההסעה גם לשירותם".
שירות המוניות, שיישאו את השילוט המיוחד "גיבורים שקטים" וכן מגן דוד שחציו צהוב, חציו כחול, יופעל על ידי ארבעה נהגים פולנים, שיעבדו במשמרות, ייקחו את "חסידי האומות" לקניות, לביקורים אצל רופאים ולאירועים חברתיים ומשפחתיים.
פרויקט "גיבורים שקטים" ממומן על ידי המיליארדר הישראלי-רוסי רומן אברמוביץ', "קרן צ'לסי" של מועדון הכדורגל בבעלות אברמוביץ' וניצול השואה אדוארד מוסברג, שנולד בקראקוב ואיבד את רוב משפחתו בשואה. הפרויקט כולל גם תיעוד מצולם של חסידי אומות העולם.
אברהם גרנט, נשיא הכבוד של "ממעמקים" ודור שני לניצולי שואה, העלה בפרלמנט הבריטי על נס את תרומתם של חסידי אומות העולם לעם היהודי: "אלפי אנשים חיים היום הודות לנכונותם של אותם אנשים לקחת על עצמם סיכון גדול, ובמקרים לא מעטים גם קורבן גדול. דודי ניצל מהנאצים על ידי נוצרי שהסתיר אותו. אותו מציל, ואחרים, היו מוכנים לסכן את חייהם וחיי אחרים כדי להציל זרים. נכונות כזו היא הדבר העליון ביותר שניתן לייחל לו".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו