מורשעת בעבירות הונאה תוך עושק קשישים וחד הוריות הצליחה לצאת מהארץ, למרות צו עיכוב יציאה ולמרות שהיתה צריכה להתייצב לריצוי עונש המאסר שהוטל עליה. האזרחים שנפגעו ממעשיה, שלא זכו גם לפיצוי שהוטל עליה לפצותם בהוראת בית המשפט, טוענים שגורמי האכיפה לא עשו עד כה דבר כדי להחזירה לישראל ולמצות עימה את הדין.
מבדיקת "ישראל היום" עולה כי האישה, תושבת ראשון לציון בת 33, היא פעילה לשעבר ב"ישראל ביתנו" והיתה מקושרת לשר לשעבר ולח"כ במפלגה. היא שימשה בתפקיד בלשכתו והיתה מקושרת לבכיר במפלגה בעיריית ראשון לציון. היא שוהה מזה כמעט שנה באחת ממדינות חבר העמים לשעבר.
תחילת הפרשה לפני מספר שנים. 11 יוצאי חבר העמים, מרביתם קשישים וחולים או אימהות חד הוריות, פנו למשרדי המסייע לעולים בראשון לציון, ששכן בסניף המפלגה בראשון לציון, שם ישבה האישה, שהציגה עצמה כעובדת עמידר ולעיתים כעובדת אגף הרווחה עירוני, וביקשו לקבל סיוע בדיור ציבורי. היא דרשה מהם סכומי עתק תמורת הסיוע בטענה שדיור ציבורי עולה כסף. המפלגה ,התברר בחקירה, לא ידעה על פעילותה. לכיסה גרפה 548 אלף שקלים.
במקרה נודע למתלוננים, דרך שיחה עם פעיל חברתי, ולד קפוסטין, שהם נפלו קורבן להונאה ופנו אליה בדרישה לקבל את הכסף חזרה. היא החזירה רק מאה וחמישים אלף כשהבינה שמעשיה נחשפו. לאחר מכן הלכה בעצמה למשטרה והודתה.
בית משפט השלום בראשון לציון גזר עליה שלוש שנות מאסר, החזר פיצוי של חצי מיליון לכל המתלוננים ביחד, ותשלום קנס למדינה בגובה 75 אלף שקלים. היא ערערה למחוז במרכז וזה, לפי שנה בדיוק, וזה הותיר את ההרשעה. עם זאת הקל בעונשה והפחית את עונש המאסר ל 26 חודשים וביטל את הקנס למדינה אך לא את הפיצוי לקורבנות. בית המשפט העניק לה שלושה שבועות זמן התארגנות והורה לאחר מכן להתייצב בכלא נווה תרצה.
"כולם בהלם"
אלא שמתברר כי היא ניצלה את פרק הזמן הזה כדי לצאת את ישראל. על פי הבדיקה יתכן והדבר התבצע ככל הנראה דרך מעבר הגבול למצרים. טרם ברור אם השתמשה בדרכון מזוייף או שעברה את ביקורת הגבולות באמצעות דרכון זר על שמה.
בשירות בתי הסוהר אישרו כי האישה לא נמצאת במתקן שב"ס. מערכת בתי המשפט אישרה כי לא ניתן לה עיכוב ביצוע והיה עליה להתייצב לריצוי מאסרה. סניגורה הודה שהיא לא בארץ. במשרד המשפטים ציינו שהנושא בטיפול אך ציינו כי מעבר לזה לא ניתן למסור מידע. גורמים במשטרה ציינו כי הנושא בטיפול הפרקליטות. טרם ברור אם הוצא נגדה צו מעצר בינלאומי והאם החלה פעילות למעצרה בחול והסגרתה לישראל.
ל', אחת הנפגעות: "אני בשוק שהיא לא בכלא. כל כך האמנתי בצדק של המשפט כאן וקשה להאמין שזה קרה והיא הצליחה לצאת מכאן. הצלחתי להוכיח שהיא בחו"ל. אני מצפה מהמדינה שתחזיר אותה".
קפוסטין: "זה מקרה שלצערי גורם עוגמת נפש לכל אותם מתלוננים. כולם בהלם מאז נודע שהיא לא בארץ. הם רומו פעמיים. בעקבות המקרה והיום שאין פיצוי וגם אין מיצוי עונש".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו