הלהיט הבא של ים רפאלי

הוא הגיע לגמר העונה השלישית של "אקס פקטור", הפך לבן טיפוחיו של עברי לידר, הוציא שיר שמאוד הצליח, ועכשיו מוציא שיר נוסף: "מילים שהייתי אומר רק לך" • ולא, אין שום קשר לבר

צילום: רומי נרקיס // "מה שקורה הוא פשוט חלום". ים רפאלי

הוא הגיע לשלישיית הגמר בעונה השלישית של "אקס פקטור", סיים במקום השלישי אבל הפך לבן טיפוחיו של עברי לידר, שהיה המנטור שלו בתוכנית ואירח אותו בהופעות. לפני חמישה חודשים שיחרר ים רפאלי (שום קשר לבר) את השיר הראשון שלו, "שהכאב ימצא לו חברים". השיר זכה להצלחה רבה, ועכשיר משחרר רפאלי שיר חדש: "מילים שהייתי אומר רק לך", שכתבו והלחינו תמר יהלומי ויונתן קלימי. 

"השיר הזה מאוד שונה מהשיר הראשון שהוצאתי", מסביר רפאלי (20). "הוא פחות אלקטרוני, יותר אישי, עוסק בלב שבור, באהבה. זה טקסט שכתבו לי ושמאוד התחברתי אליו, אבל הסגנון המוזיקלי שונה. פחות אופטימי, עצוב יותר, מתאים לחורף (צוחק). אני מאוד לחוץ לגבי איך זה יתקבל, האם הקהל הישראלי יאהב אותי גם בתור ים הפגיע ולא רק ים המרטש וזה שזורק את הכאב החוצה".

הסינגל הראשון מאוד הצליח.

"שום דבר ממה שקרה עד עכשיו לא היה צפוי. זה חלום ילדות שהתגשם. זה היה שם מילדות, אבל לאט־לאט החיים לוקחים אותך למקומות לא צפויים, אתה מוותר על החלום. כמעט פרשתי מ'אקס פקטור', ורק בזכות אנשים טובים שהאמינו בי עד סוף - נשארתי. חשבתי לעזוב ולהתגייס לצבא אבל המעשה הנכון היה להישאר בתוכנית ולהתגייס מאוחר יותר. כרגע אני משרת בלהקה צבאית". 

עכשיו כבר ברור שמוזיקה היא הדבר בשבילך? 

"מוזיקה זה החיים. באתי מחיים לא פשוטים של לדאוג לעצמי, לשרוד. לא היה לי מקום מוכר או יציב שטיפח אותי. אז אם כבר יש משהו כמו המוזיקה שיכול להציל אותי, ואני יכול לקחת את זה בשתי ידיים כדי שהחיים שלי יהיו הרבה יותר טובים - אני אעשה את זה. אני חושב שכל אחד היה תופס את ההזדמנות הזאת בשתי ידיים. זה הדבר שאני הכי אוהב לעשות בעולם".

כשרפאלי מדבר על חיים לא פשוטים הוא מתכוון לכך שאמו נפטרה כשהיה בן 11. לאחר מותה הוא עבר לגור עם אביו באילת, אף על פי שהקשר ביניהם היה רופף למדי. מגיל 16 הוא נאלץ לדאוג לעצמו ועבר שנים לא פשוטות.

"מבחינתי כל דבר שקרה עד עכשיו הוא חלום", אומר רפאלי. "גם להתראיין לעיתון זה חלום שהתגשם. להיכנס לגלגלצ, לקבל את החיבוק של התקשורת מהסינגל הראשון, לשמוע שזה עף ברדיו - אני סופר מודה על זה, לכל מי שעזר לתהליך הזה לקרות. החלום הגדול הוא להתפרנס ממה שעושה לי הכי טוב, שזה מוזיקה, ולחיות בשלום עם עצמי. המטרה היא כמובן להוציא אלבומים, אבל אני עוד לא מסתכל כל כך רחוק. אני רוצה גם להלחין שירים שאני כתבתי, ואני עובד על זה מאוד קשה. בינתיים, לפחות להתחלה, אני לוקח שירים שכותבים לי".

למעריצות כבר התרגלת?

"לא, לא, זה הכי מביך אותי, אני מקבל הודעות ומובך מזה".

אתה עדיין בקשר עם עברי לידר?

"אנחנו בקשר טוב מאוד. אני עדיין מתארח אצלו בהופעות, וכמובן שאני מתייעץ איתו על הכל. מדהים עד כמה הבנאדם הזה הוא מלאך. אני אוהב אותו ברמה שקשה לתאר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר