סטאלון: "קרב בממדים שייקספיריים"

זוכרים את "רוקי 4" עם איוון דראגו הסובייטי? ב"קריד 2", שעולה היום, בנו של דראגו חוזר לנקום • סילבסטר סטאלון, שמשחק בסרט וגם כתב את התסריט, ממשיך לעבוד במרץ גם בגיל השלישי

מייקל ב. ג'ורדן וסילבסטר סטאלון ב"קריד 2"

היום יעלה בבתי הקולנוע הסרט "קריד 2", שלוש שנים אחרי הסרט הקודם שהשיב למסכים את אגדת האיגרוף הקולנועית רוקי בלבואה, הלא הוא סילבסטר סטאלון. הפעם מחזיר הסרט לחיים גם את אויבו המר של בלבואה מ"רוקי 4", איוון דראגו.

בסרט הקודם, "קריד" שיצא ב־2015, התאחד רוקי (סטאלון) עם אדוניס "דוני" קריד (מייקל ב. ג'ורדן), בנו מחוץ לנישואין של אפולו קריד (קארל וות'רס). קריד האב היה יריב של רוקי בזירה עד שהשניים איחדו כוחות, ורוקי אימן אותו לקרב מול איוון דראגו הסובייטי ב"רוקי 4" מ־1985. באותו קרב אפולו קריד מת - מה שגרם לרוקי לשוב לזירה ולנצח את דראגו בקרב על אדמת רוסיה כדי להשיב את הכבוד האבוד. כל זאת של רקע אווירת שלהי המלחמה הקרה של אותן שנים.

ב"קריד 2" חוזר למסך דראגו, אותו מגלף השרירן השבדי הוותיק דולף לונדגרן. דראגו, שמשווע לנקמה, דוחף את בנו ויקטור (שאותו מגלם המתאגרף הגרמני־רומני פלוריאן מונטיו) לקרב איגרוף מול קריד הבן, שבינתיים כבר גרף את תואר אלוף העולם באיגרוף. 

דולף לונדגרן חוזר לדמותו של איוון דרגו, 33 שנים אחרי "רוקי 4" // צילום: אי.פי

"קריד 2" הוא למעשה השמיני בסדרת סרטי "רוקי", ויציאתו התעכבה משום שבמאי "קריד", ריאן קוגלר, ביים את הלהיט "הפנתר השחור" (שגם בו מככב מייקל ב. ג'ורדן). עבודת הבימוי הוטלה לבסוף על במאי צעיר עולה בשם סטיבן קאפל ג'וניור.

"קריד" היה הצלחה קופתית ב־2015. הוא הכניס 174 מיליון דולרים, זכה לביקורות אוהדות וסטאלון אף זכה בפרס גלובוס הזהב והיה מועמד לאוסקר בקטגןריית שחקן משנה (40 שנה אחרי שהיה מועמד לאוסקר על "רוקי"). 

סטאלון (72) ממשיך לעבוד במרץ בגיל השלישי, בין היתר בסדרת סרטי "הבלתי נשכחים". כעת הוא שוקד על סרט חדש מסדרת סרטים גדולה נוספת בקריירה שלו: "רמבו". הסרט עתיד לצאת בסתיו 2019 מלווה בתקווה שישחזר את ההצלחה של סרטי רוקי המחודשים.

"אני מאמין שהחיים נעים בצורה מחזורית וכל מה שחווינו - חוזר שוב, כל פעם מחדש", אמר סטאלון במהלך קידום הסרט "קריד 2". "אני מזוהה גם עם רמבו, אבל רוקי מבחינתי הוא משהו יוצא דופן. הוא מייצג כל אדם, את האנדרדוג בשולי החברה שעומד באתגר ועולה לגדולה. בעיר פילדלפיה, שבה התרחשה עלילת הסרטים של רוקי, הוא בכלל אייקון. אם הוא היה אדם אמיתי - כבר מזמן הוא היה נבחר לראש העיר".

עוד הוסיף סטאלון: "כבר הספקתי לשכוח את כמות השעות שדולף ואני התאמנו בזמנו לקראת 'רוקי 4'. הוא הזכיר שזה ארך שישה חודשים, פעמיים ביום. הוא טוב במספרים, אני פחות".

סטאלון אחראי ב"קריד 2" גם לתסריט ולהפקה בנוסף לתפקידו כשחקן. לדבריו, ההשראה לתסריט הגיעה ממרומי גילו. "בנקודה מסוימת בחייך אתה מתחיל לעשות חשבון נפש עם חלומות שהתנפצו", אמר. "אתה בוחן איפה הפסדת בחיים וספגת מכות כואבות. כשחשבתי על העלילה לסרט ההמשך של 'קריד' - ידעתי שהוא צריך לעסוק בחטאי אבות, כי אדוניס הוא לא היחיד שנושא את עול המורשת של אביו. ואז חשבתי 'אולי גם לאיוון דראגו יש בן? ואיזה מין מורשת הוא ירש?'. 

"איוון דראגו איבד הכל כשהפסיד לרוקי. הוא ירד מגדולתו ברוסיה, ועכשיו הוא רוצה להוכיח בכל מחיר שהוא לא לוזר ומשתמש בבן שלו כדי לנסות ולתקן את ההיסטוריה. זהו קרב אימתני שבקלות יכול היה להיות לקוח מדפי המחזות של שייקספיר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר