אם המשא ומתן בין הצדדים לא יבשיל, מחר (רביעי) בבוקר צפויה לצאת לדרך שביתת ענק עליה הכריז יו"ר ההסתדרות עופר עיני ביום חמישי האחרון. הסיבה היא משבר הבטיחות במקומות העבודה ובענף הבנייה בפרט. מועד השביתה הוכרז במהלך כנס חירום מיוחד בנושא הבטיחות במקומות עבודה, בו לקחו חלק מאות רבות של חברי וראשי ועדים, ראשי מרחבים ואיגודים מקצועיים, חברי הנהגת ההסתדרות ועובדי הארגון.
שר החקלאות אורי אריאל יצא מוקדם יותר היום בחריפות נגד השביתה המתוכננת למחר ואומר ל-"ישראל היום": "השביתה המתכוננת מחר היא אסון למשק. לא מזמן עברנו את הבחירות המוניצפליות שעלו כשני מיליארד שקלים למשק. כל שביתה כזו ואחרת היא בזבוז כספים אדירים ופוגעת גם בחקלאות ובחקלאים. יש לוותר על השביתה ולהגיע להבנות".
בשעה 17:00 תתקיים דיון בבית הדין לענייני עבודה בירושלים בעתירה נגד השביתה שהגישו ארגוני המעסיקים בראשות שרגא ברוש. אל התביעה מבקש להצטרף גם חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', שהגיש בקשת הצטרפות כידיד בית המשפט נגד השביתה.
בפנייתו מציין ח"כ סמוטריץ' כי "השביתה עליה הכריזה ההסתדרות לא יכולה בשום אופן לעלות כדי שביתה מוגנת על פי חוק יישוב סכסוכי עבודה וכי שביתה זו מדיפה ריח פוליטי חזק."
סמוטריץ' אף הוסיף: "המגעים הפוליטיים בין יו"ר ההסתדרות, מר אבי ניסנקורן, ושר האוצר מר משה כחלון, יצאו לאור לאחרונה וכוללים אף שמועות, שלא הוכחשו על שיבוצו של מר ניסנקורן ברשימתו של שר האוצר לכנסת הבאה. רתימת ההסתדרות והשבתה בלתי חוקית וחסרת אחריות של המשק כחלק מאותה היערכות היא שבירת שיא נוסף של ציניות בשימוש לרעה בזכות השביתה."
עו"ד דורון נחמיה, העוסק בתחום המסחרי ובדיני עבודה, סבור כי "ההסתדרות הודיעה על השביתה כבר לפני למעלה משלושה שבועות, ולכן השביתה היא חוקית. אבל, כיצד היא אפקטיבית? ההסתדרות פונה פעם אחר פעם לנשק השביתה שפוגע קשות בציבור הישראלי קשות, למרות שיש לה כלים יותר טובים לטפל בבעיה".
נחמיה המשיך: "ניסנקורן טען היום בכעס שאין הכשרות ראויות לעובדים בענף הבניה – מדוע הוא לא פועל להכשיר את העובדים האלו? למה הוא לוקח מהם מיליונים בדמי ועד שאף אחד לא יודע מה נעשה בהם, ולא עושה משהו פרודוקטיבי עם הכסף הזה כדי לשמור על חיי העובדים שמשלמים לו?"