27 שגרירי המדינות בבריסל אישרו את טיוטת לוח הזמנים לחלוקת תעריפי המכסות האירופיות הקיימות בין מדינות האיחוד האירופי לבין בריטניה, אחרי יציאת הממלכה המאוחדת מהאיחוד - על כך דיווחה דוברות מועצת הארגון.
בסוף יוני הורתה מועצת האיחוד האירופי לנציבות הארגון להתחיל במשא ומתן עם ארגון הסחר העולמי (WTO), לגבי חלוקה מחדש של התעריפים בין הצדדים. המועצה הסבירה כי אחרי הברקזיט - על האיחוד האירופי להמשיך לקיים את המחויבויות שלו למוצרי הצריכה, אך תעריפי המכסות יתוקנו ויעודכנו: "בייחוד, תעריפי המכסות על מוצרי חקלאות, דגים ותעשייה. הובא בחשבון גם שהנהלים ולוחות הזמנים של האיחוד ב־WTO לא יהיו תקפים עוד בבריטניה", נכתב בהודעה.
המועצה גם הזכירה שבאוקטובר 2017 שלחו בריסל ולונדון מכתב ל־WTO, ובו הבטיחו למדינות החברות בארגון זה כי ישמרו על התקנים שלו במידה מקסימלית. עם זאת, הן הבטיחו כי מידת הנגישות לשווקים שלהן עבור מדינות אחרות לא תיפגע. לונדון ובריסל הוסיפו כי אחרי היציאה הרשמית מהאיחוד "בריטניה תמשיך להיות חברה ב־WTO, ותהיה כפופה לכל הזכויות והחובות הכרוכות בכך".
בתהליך "הגירושים" תחולק רשימת המחויבויות ההדדיות בין בריטניה לאיחוד. בכך, לכל אחד מהצדדים יהיו "נהלים ולוחות זמנים משלו לגבי מוצרים ושירותים, אשר ייכנסו לתוקף מייד לאחר היציאה מהאיחוד האירופי". האיחוד ובריטניה מתכוונים לשמור על הנגישות הקיימת לשווקים שלהם לשאר חברות ה־WTO. הם גם הציעו לתת סובסידיות משותפות ושוויונות על מוצרי חקלאות. נוסף על כך, לונדון ובריסל הסכימו לפעול על מנת להבטיח כי בריטניה והאיחוד האירופי, בתצורה העתידית שלהם, יישארו חברים בהסכם ה־WTO על רכש ממשלתי.
המשא ומתן בין בריטניה והאיחוד בנוגע לברקזיט צפוי להסתיים החודש. הברקזיט ייכנס לתוקף ב־29 במארס 2019, ואז יתחיל תהליך מעבר שיושלם ב־31 בדצמבר 2020.