בסוף השבוע מלאו 10 שנים לפרסום "הספר הלבן של ביטקוין" (Whitepaper) - המאמר שתיאר לראשונה את השיטה ליצירת מטבעות דיגיטליים מבוזרים ויצר את ביטקוין יש מאין.
הכותב, שכונה בשם סטושי נקמוטו, הפיץ את המאמר בסדרה של רשימות תפוצה אינטרנטיות, וחודשיים לאחר מכן כרה את הבלוק הראשון בשרשרת (בלוק צ'יין) - טכנולוגיה שנבנתה לראשונה בטכניון שבחיפה. שנה בדיוק לאחר הפניית תשומת הלב העולמית לתחום, ובעיצומה של אחת התקופות היציבות בשערי המטבעות הדיגיטליים המבוזרים, שואלים עצמם פעילים בשוק המטבעות בעולם: האם מדובר בתחילת הסוף, או בסופה של ההתחלה - רגע לפני הפריצה הגדולה עוד יותר.
יובל רואש, מנכ"ל ביטס אוף גולד, חברת הביטקוין הגדולה בישראל, מסביר כי התקופה מבשרת על התבגרות התחום. "באחרונה אנחנו רואים יציבות חסרת תקדים בשער הביטקוין, סביב ה־6,300 דולר ליחידה, מה שמלמד על ההתבגרות של התחום. מדובר במטבע הוותיק והמבוזר ביותר, מה שייתן לו גם בעתיד את העוצמה הדרושה להוביל. מבחינת היקפי שימוש, אין מה להשוות לשיאים של 2017, אבל יחסית ל־2016, יש הרבה יותר עניין בתחום, הרבה יותר משתמשים וטרנזקציות.
"יש לא מעט ספקולנטים בביטקוין, אבל לשוק נכנסים שחקנים חדשים ועוצמתיים, כמו חברות סטארט־אפ המגייסות באמצעות המטבע, או חברות הזקוקות לתשלומים בינלאומיים אמינים ומהירים ועושות שימוש בביטקוין. מגמה חדשה בתחום היא המטבעות היציבים, ה־Stable Coins, ששואפים לייצג נכסים במדויק".
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו