מופע גדול של אלייז'ה בראיינט, מהזרים המוכשרים שנחתו כאן הקיץ, הוביל את הפועל אילת לניצחון ראשון העונה אחרי קאמבק גדול. הרצליה נותרה בחלק התחתון עם ניצחון אחד בלבד.
בראיינט, בעונתו המקצוענית הראשונה, היה אחראי לשינוי הגדול במשחק הזה. הרצליה, מנגד, מאבדת שבוע שני ברציפות יתרון דו ספרתי ומפסידה תוך הצגת מחצית שנייה חלשה. אתמול היא קלעה במהלכה 29 נקודות בלבד, אחרי 46 בראשונה.
זה נפתח במעמד צד אחד, עם 4:20 ו־10:27 בסוף הרבע הראשון לזכות הרצליה, כשכארם משעור לוהט וקולע 14 נקודות. אילת עצרה את הסחף, אבל את הקאמבק הממשי היא ביצעה החל מסוף הרבע השלישי. בראיינט עם 31 נקודות היה עם 0 מ־7 לשלוש, ואז הגיעה השלשה הראשונה, בדיוק בזמן כדי להעלות את אילת (עם שלושה זרים בלבד) ליתרון ראשון: 75:78. מכאן, הרצליה כבר לא ידעה לחזור.
יצאו מהמינוס
מכבי ראשון לציון השיגה ניצחון שני ברציפות, עם 80:90 בחוץ על מכבי אשדוד, שעזר לה לצאת מהמאזן השלילי.
כנראה שהמעידות בשני המחזורים הראשונים של העונה היו חד פעמיות, כי בשני המשחקים האחרונים השחקנים של צביקה שרף מראים את הפוטנציאל הרב שקיים בסגל עם ניצחונות משכנעים ועלייה למקום החמישי.
בשונה מהמשחק הקודם מול נהריה, הפעם הכתומים פתחו חזק מהרגע הראשון והציגו הגנה נהדרת ומשחק התקפה קבוצתי ומתואם, שהתבטא בלא פחות מחמישה שחקנים שקלעו בספרות כפולות.
קולשוב. הצטיין // צילום: לירון מולדובן
האשדודים אמנם ניצחו בשבוע שעבר בהרצליה, אך הם נראים לא טוב. בראד גרינברג הוכיח לא פעם שהוא יודע להפוך חבורת שחקנים בינונית לקבוצה טובה, אבל עם חומר השחקנים הנוכחי נראה שגם לו יהיה קשה להצליח.
יותר מדי שחקנים בקבוצה הדרומית לא סיפקו תוצרת ראויה פעם נוספת, וגם החזרה של מארק טולפסון בשבועות הקרובים ככל הנראה לא תוכל להציל את המצב. פול סטול שוב קלע כמה סלים גדולים, ובחצי השני ההגנה נראתה טוב, אבל רק עם חיזוק לסגל הישראלי ניתן יהיה לשחזר את ההצלחה מהעונה הקודמת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו