משרד המשפטים האמריקני הודיע היום (שישי) כי סזאר סאיוק נעצר בקליפורניה בחשד לשליחת חבילות הנפץ לדמויות המזוהות עם המפלגה הדמוקרטית. סאיוק בן ה-56 קושר לשליחת אותן חבילות לדמויות המזוהות עם המפלגה הדמוקרטית כגון הקלינטונים, ברק אובמה, סגן הנשיא לשעבר ג'ו ביידן ועוד.
התובע הכללי, ג'ף סשנס, מסר כי החשוד מואשם בחמישה סעיפים שונים ועלול להיכלא ל-48 שנים. על פי גורמים ברשויות אכיפת החוק הם איתרו עשרות חבילות ברחבי ארה"ב, וטרם ברור האם הייתה כוונה לגרום נזק ממשי או שמא רק לשלוח מסר מאיים ולעורר בהלה.
ביום רביעי אותרה חבילה החשודה כמטען חבלה על ידי סוכני השירות החשאי שמאבטחים את בני הזוג קלינטון. זמן קצר לאחר מכן דווח כי השירות החשאי איתר חבילה נוספת החשודה כפצצה, שנשלחה לביתו הפרטי של הנשיא לשעבר ברק אובמה בוושינגטון.
בשלישי דווח כי מטען חבלה התגלה בביתו של המיליארדר ג'ורג' סורוס, שמתגורר בעיירה בדפורד לא הרחק ממקום מגוריהם של בני הזוג קלינטון. סורוס ידוע בתמיכתו במפלגה הדמוקרטית והוא מרבה לתרום כספים למטרות ליברליות ולמועמדים דמוקרטיים. המטען התגלה על ידי אחד ממאבטחיו ונוטרל ללא נפגעים.
אתמול חבילה החשודה כמטען נפץ אל מסעדה שבבעלותו של השחקן רוברט דה נירו בניו יורק. משכנו של השחקן המוערך, תומך מוצהר של המפלגה הדמוקרטית, נמצא בשכונת טרייבקה שבדרום מנהטן. על פי הדיווחים, מדובר בחבילה הדומה במאפייניה לזו שנשלחה אתמול לבכירים במפלגה הדמוקרטית, הזוג קלינטון והנשיא לשעבר ברק אובמה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו