הגשם יימשך; חשש משיטפונות בדרום

סוף השבוע יהיה חורפי גם מחר • המשטרה ביקשה מהמטיילים שלא להגיע לנחלים בדרום • ביום ראשון תחול עלייה בטמפרטורות • ביום שני צפויה עלייה ניכרת ומזג האוויר יהיה על גבול השרב

צילום: דודו גרינשפן

מזג האוויר צפוי להיות חורפי גם מחר (שבת), כשיהיה מעונן חלקית ויתכן גשם מצפון הארץ ועד לדרומה, בעיקר משעות אחר הצהריים והערב. 

גשם בתל אביב (ארכיון) // צילום: יהושוע יוסף

עקב כך, קיים חשש לשיטפונות במדבר יהודה. על-פי התחזית המטאורולוגית, צפויה להיכנס לאזור הדרום, מערכת חורפית הכוללת משקעים בנחלי דרום מדבר יהודה, הערבה הדרומית והסביבה. בנוסף קיים חשש להיווצרות שיטפונות בשבילים ובנחלים הסמוכים לאזורים אלו בקרבת כביש 90, מנחל צאלים ועד לנחל ערוגות. לאור זאת משטרת ישראל מבקשת מציבור המטיילים שלא להגיע לאזורים אלה.

המשטרה מזהירה את הציבור. שיטפון בערבה (ארכיון) // צילום: נתן אלפרט, לע"מ

מה שנרגיש בסוף השבוע הוא מזג אוויר בלתי יציב בשל אוויר קר שמגיע לאזור שלנו בשכבות הדף גבוהות של האטמוספירה (4 ק"מ ואילך) דבר שמגביר את התנאים להתפתחות עננים באזור שלנו.

מ"מטאו טק" נמסר, כי ביום ראשון יהיה נאה, הטמפרטורות יעלו והלחות תרד. ביום שני צפויה עליה ניכרת בטמפרטורות ומזג האוויר חם ויבש לעונה על גבול השרב. ייתכן כי במחצית השנייה של השבוע הבא תחול התקררות ויתכן שזו תלווה במשקעים. 

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר