בית המשפט העליון שוב פגע בסמכותה של המדינה

לשופטים יש אג'נדה אישית מובהקת, שמקבלת ביטוי בפסקי הדין • ההחלטה להתיר ללארה אל-קאסם להיכנס לישראל הוכיחה עד כמה הם מנותקים מהמציאות • דעה

לארה אל-קאסם // צילום: יוסי זליגר ,
לארה אל-קאסם // צילום: יוסי זליגר

החלטת בית המשפט העליון אתמול בעניינה של לארה אל־קאסם היא הוכחה נוספת להתערבות בלתי ראויה בהחלטות הרשות המבצעת. על אחת כמה וכמה כששתי ערכאות שיפוטיות החליטו לאשר את שיקול הדעת של שר הפנים, שהחליט לבטל את אשרת השהייה שניתנה לה בגין פעילותה לקידום הטלת החרם על מדינת ישראל. החלטת בית המשפט העליון היא פגיעה קשה בסמכותה הריבונית של המדינה להחליט מי יבוא בשעריה. אין מדובר בבעל אזרחות ישראלית או במי שיש לו זכות על פי חוק להיכנס לארץ.

ידוע הדבר שלשופטי בית המשפט העליון יש אג'נדה אישית מובהקת שמקבלת ביטוי בפסקי הדין שלהם. כבר לפני שנים התחייבתי בפני הסטודנטים שלי למשפטים, שלפי ההרכב אפשר לנבא בוודאות את התוצאה. אשר על כן מי שקובע את ההרכב, בפועל מכריע את תוכן פסק הדין. בבית המשפט העליון מכהנים שופטים בעלי השקפת עולם שמאלנית מובהקת. הם נבחרו לתפקידם, בין השאר, משום שהעמדות שלהם התאימו לרוח המפקד שכבר שנים רבות מנשבת בבית המשפט העליון. אג'נדה שבמהותה ישראל היא מדינת כל אזרחיה והשיח העיקרי בה אמור להיות שיח של זכויות, תחליף לשיח של חובות שהיה מקובל פעם לפני הרבה שנים. סוג ליברליזם שמאפיין את האוניברסיטאות ייל, הרווארד וברקלי בארה"ב. למי ששכח, ישראל נמצאת במזרח התיכון ולא באלפים השוויצריים. 

כמה תמימות שיפוטית יכולה להיות בקבלת הטענה שמדובר בסטודנטית "חוזרת בתשובה", שעשתה מאמצים כבירים ללמוד דווקא באוניברסיטה העברית בירושלים. מפסק הדין מתקבל הרושם שמדובר בחסידת אומות העולם, שעברה טהור ועתידה זך. התחייבותה שבימי שהותה בישראל לא תקדם את עניין החרם לא משכנעת. היא היתה נשיאה של ארגון שקידם את נושא החרם, והתחייבותה על העתיד חסרת ערך לחלוטין. בית המשפט העליון גם ידע לתת פירוש יצירתי לעובדה שהיא הסתירה פרטים מסוימים מפעילותה בעבר. אל לו לבית המשפט העליון להקשות את המאבק בחרם.

בית המשפט נתן חשיבות יוצאת דופן לעמדת האוניברסיטה העברית בירושלים, החוששת למעמדה הבינלאומי. אפשר לחשוב לרגע שמעמד האוניברסיטה מותנה בקבלת לארה אל־קאסם. אוניברסיטה שבפקולטה שלה למשפטים מתקיים כנס "חיים תחת הכיבוש", שנותן במה אקדמית לניסיון הרב־לאומי להציג את ישראל כמדינת אפרטהייד, חשודה בעיניי כשמדובר בהמלצה חמה לקבל לשורותיה פעילה בעבר או בעתיד בפעילות חרם נגד ישראל. מהראוי שבית המשפט העליון ירסן את התערבותו בימים של מאבק קשה בשנאת ישראל.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר