בכירי הפרקליטות והתביעה המשטרתית הגיעו להחלטה כי יש להגיש כתב אישום נגד ראש לשכת עורכי הדין, אפי נוה, בעקבות פרשת מעבר הדרכונים בנתב"ג, כך דווח אמש במהדורת "החדשות".
משטרת ישראל, שחקרה את העבירה המיוחסת, העבירה את החומר לפרקליטות לעיון והחלטה ומהפרקליטות נמסר כי טרם הגיעו להחלטה להגשת כתב אישום וכי החומר בעניינו נבדק.
המשטרה, שאינה מגישה המלצות אלא רק מודיעה אם יש או אין תשתית ראייתית בחקירה, הודיעה בישיבה עם הפרקליטות כי ישנה תשתית ראייתית לביצוע עבירה של סיוע לאדם לעבור את ביקורת הדרכונים ללא החתמת דרכון. התשתית הראייתית, הכוללת תיעוד העבירה והעדות שנגבתה מנוה תחת אזהרה, הונחה על שולחן הפרקליטות.
במשטרה כזכור, לא דיווחו על החקירה בנימוק של פגיעה בפרטיות. נוה עוכב בנמל התעופה עם חזרתו ארצה מנסיעה פרטית לחו"ל. יחד עמו היתה אישה ובקרי הגבולות הם שהזעיקו שוטרים, בטענה שהאישה נכנסה לארץ מבלי להחתים דרכון, וזאת בסיוע של נוה. לנוה יוחסה תחילה עבירה של מרמה. בדיקה העלתה כי נגד האישה אין צו עיכוב והיא לא מוגבלת יציאה או כניסה ולכן הדבר עורר תמיהה. על פי גורמים המעורבים בפרטי הפרשה וכפי שדיווחנו ב"ישראל היום", נוה הודה כי סייע לה לעבור את ביקורת הגבולות ללא החתמת דרכון והסביר זאת כמקרה אישי.
על פי המשטרה, הוא קשר עצמו לעניין וטען כי מדובר בטעות בשיקול דעת של רגע.
חשד לתכנון מוקדם
המשטרה טוענת ההיפך, ולדבריה העובדה שזה גם קרה ביציאה מהארץ של בני הזוג מצביעה על חשד לתכנון מוקדם. ההערכה כעת היא כי ההחלטה בעניינו תתקבל בפרקליטות בתוך מספר שבועות. אם יוחלט להמליץ על העמדה לדין, הוא עתיד לעבור גם הליך שימוע.
עו"ד בועז בן צור, שמייצג את נוה, מסר בתגובה: "ההדלפה בעניינו של יו"ר לשכת עורכי הדין תמוהה. כפי הידוע, חקירת המשטרה טרם הסתיימה והחלטה ראשונית בעניין הגשת כתב אישום אמורה להתקבל על ידי הפרקליטות, וגם זאת לאחר שמיעה ראשונית של עמדת יו"ר הלשכה. בכל מקרה, כל החלטה כפופה על פי דין להליך סדור של שימוע, וכל אלו כלל לא התקיימו במקרה זה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו