היעד: הגדלת מספר המהנדסים בהיי טק

ראש הממשלה הורה לגבש תוכנית חירום לאומית להגדלת מספר המהנדסים בתחום • "מגיעה בזמן ובמקום הנכון"

נטוורקינג של חברות היי־טק // צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ

ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה פרופ' אבי שמחון בשיתוף עם המועצה להשכלה גבוהה, משרד האוצר ומשרד החינוך, לגבש תוכנית חירום לאומית לצורך הגדלת מספר המהנדסים בהיי־טק.

התוכנית היא תוכנית המשך לתוכנית קודמת שהתקבלה בממשלה כבר לפני כשנה וחצי, ששמה ליעד להגדיל ב־40% את מספר הסטודנטים למקצועות ההיי־טק בתוך חמש שנים. לאור ההצלחה בעמידה ביעדי התוכנית הקודמת, הנחה רה"מ לגבש תוכנית המשך.

אסטורה מודנה, שותף ומייסד קרן טרה, המתמקדת בהשקעות בטכנולוגיות בתחום המזון, מים ואנרגיה, מסביר כי "תוכנית החירום להגדלת מספר המהנדסים, מגיעה במקום הנכון ובזמן הנכון. ההיי־טק הישראלי מושך את הכלכלה כולה כלפי מעלה, אך צוואר הבקבוק של קהילת ההיי־טק הוא היעדר כוח אדם". 

לדעתו של מודנה, "הגדלת מספר המהנדסים והמדענים הוא האתגר מספר אחת והמכשול העיקרי אם רוצים להרחיב את התחום מעבר ל־8% מהאוכלוסייה המעורבת בשוק ההיי־טק. גידול בכוח האדם בתחום יוביל להגדלת הפריון בהיי־טק וישפר את האטרקטיביות של מדינת ישראל כלפי משקיעים זרים מחו"ל. גיוס כוח אדם הוא אחד האתגרים העיקריים של החברות".

תוכנית חירום להגדלת מספר המהנדסים בהיי־טק

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר