בלב האסון: משלחת ישראלית פועלת באינדונזיה

למרות שלישראל אין קשרים דיפלומטים עם המדינה, נחתו בה אנשי "הצלה ללא גבולות" המסייעים להתמודד עם הצונאמי

חברי המשלחת הישראלית עם האינדונזים // צילום: הצלה ללא גבולות // חברי המשלחת הישראלית עם האינדונזים // צילום: הצלה ללא גבולות

משלחת ישראלית הגיעה בימים האחרונים לאינדונזיה, לסייע למדינת הענק להתמודד עם נזקי הצונאמי שהיכה בחופים בסוף השבוע הקודם, בעקבות רעידת האדמה שהתרחשה בלב ים. 

צילום: Retures

מדובר במשלחת של אנשי ארגון "הצלה ללא גבולות" המורכבת מרופאים, פרמדיקים ואנשי רפואה דחופה וראשונית. מדובר במשלחת ראשונה כאשר בעוד כשבוע וחצי תצא משלחת שנייה שתתמקד בטיפול בפוסט טראומה. 

פועלים לסייע לנפגעי האסון // צילום: הצלה ללא גבולות

מדובר בביקור ייחודי, הן בשל העובדה כי מדובר במדינה המוסלמית הגדולה בעולם ווהן מכיוון שלישראל אין קשרים דיפלומטים עמה.

רעידת האדמה בעוצמה של 7.5 הכתה במעמקי האוקיינוס ההודי, ולאחר מכן פגע גל ענק באיי אינדונזיה וסחף עמו כל אשר בדרכו. הרעידה הורגשה בעיקר באי סלוואי וגרמה לנזקים רבים, כאשר ידוע כרגע על אלפי מבנים שהתמוטטו, בהם בתי מלון, מסגדים ובנייני מגורים. כמו כן, חלק משדות התעופה הושבתו והדבר מקשה על הגעת משלחות חילוץ.

עד כה דווח על כ-1,500 הרוגים כאשר אלפים נוספים נעדרים. המדינה מנסה להתמודד עם האסון שהותיר אחריו אלפי פצועים ומחוסרי קורת גג.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר