בקבוצת דיון של נשים באוסטרליה עלתה השאלה כיצד ניתן לשמור לאורך זמן על טריות הירקות והפירות. אישה אחת טוענת כי מצאה את הטיפ המנצח שמאריך בשבועיים את חיי המדף שלהם במקרר.
השיטה שמצאה היא די פשוטה: לאחסן את הפירות והירקות בתוך כלי עם מים המכסים כ-2 שליש מתכולתו. "אין צורך לחתוך את הפירות והירקות, כל שצריך הוא רק להניח אותם בכלי כשהם מכוסים כמעט עד הסוף במים", היא מסבירה.
נשים אחרות הוסיפו בתגובה, כי הן נוהגות להחליף את המים בכלי בכל כמה ימים, בכך הן מצליחות לשמר ולהאריך את איכות הפרי והירק אף יותר.
אישה אחרת הוסיפה כי השיטה יעילה גם לשמירת הטריות של עשבי תיבול. "אני שומרת אותם במקרר בתוך קערות עם מים, כשענפים שלהם נוגעים במים". היא הוסיפה גם עצה לשמירת הטריות של תפוחי האדמה: "ברגע שהם הופכים להיות קצת רכים, אני מקלפת ושומרת אותם יחד עם עלי סלרי, זה עושה את העבודה באופן נהדר". אישה נוספת הוסיפה כי "גם בצל ירוק מקבל חיים לאורך זמן אם מניחים את השורש שלו בתוך מים".
הבלוגרית וצלמת המזון האוסטרלית סאלי אוניל ציינה את הטיפ המנצח שלה להחייאת ירקות שכבר הספיקו להתייבש במהלך האחסון: "מכניסים אותם לכלי מלא במים במשך כ-20 דקות ואחר כך מייבשים אותם. זה מעניק להם חיים חדשים לעוד שלושה ימים".
לשלל העצות הצטרפה גם מנהלת מכון המחקר האוסטרלי למזון מישל בוסבסקי, שציינה כי יש לאחסן ירקות ופירות בתוך קופסא שבתחתיתה מניחים מגבת נייר לספיגת הלחות. "השיטה הזו מצליחה לשמר את טריות הירקות והפירות לזמן ממושך". גם בנוגע לבננות היתה לה עצה מועילה: "אפשר לעטוף כל בננה בנפרד בנייר אלומיניום, זה יעצור את תהליך הפיכתן לחומות וישמור על הטריות שלהן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו