גיא לוזון כנראה כבר לא ישתנה. תנועות הידיים הרגילות כמו תרגום לשפת הסימנים סטייל צביה ברונשטיין, מעביר ידיים למותניים ומסתובב לספסל להסביר את המהלכים של שתי הקבוצות. לפחות לגבי קבוצתו בית"ר ירושלים, לוזון צריך להסביר איך הדברים עובדים בעיקר לבעלים החדש שלו משה חוגג.
בשני מחזורי הפתיחה עם 0 מ-6 לוזון בוודאי טען שהסגל שלו לא מספיק טוב ובטח שלא מאוזן. אז חוגג עשה חגיגת רכש בשבוע האחרון ומרכז השדה של לוזון מול הפועל חיפה כלל את דן איינבינדר, אפונסו טיירה ואופיר קריאף. מכובד לכל הדעות. והיו לו על הדשא גם עידן ורד, יאקוב סילבסטר, טל כחילה והשוער החדש דודו גורש.
ולוזון היה צריך לסדר את הכל במהירות האפשרית. לפרקים בית"ר נראתה כמו קבוצה מלהיבה. בעיקר בזכות איינבינדר (נהדר) ו-ורד. אבל גם היתה לה נקודת תורפה, המגן הימני מתן פלג, שעבר זובור בהוראה מפורשת של מאמן הפועל חיפה ניר קלינגר, ששלח עליו את כל הכלים ההתקפיים שלו.
ניר קלינגר לא פראייר. בין כל השמות שרכשה בית"ר היה לו קל לזהות את החוליה החלשה. נס זמיר ושון גולדברג חגגו על האגף במחצית הראשונה, אבל השער הראשון נכבש דווקא אחרי רכות במרכז ההגנה על ידי ראדו גינסארי (ניצל כדור חוזר אחרי הצלה גדולה של גורש).
ורד חוגג על חשבון מלול, הערב בסמי עופר // צילום: יוסי שקל
בית"ר יכולה להחתים את ערן לוי, דן איינבינדר, דודו גורש או מי שלא יהיה, אבל הקבוצה הנוכחית שייכת לעידן ורד. הקשר הראה הערב סימני התאוששות מהסבל שעבר בתקופת הבעלים הקודם אלי טביב. הוא גם זה שהחזיר את האורחים מהבירה למשחק עם שער במבצע אישי עוד במחצית הראשונה.
45 הדקות האחרונות היו מהנות בעיקר לאוהדים. לגיא לוזון זה התאים, בעיקר כי יש לו את הכלים ההתקפיים לכבוש במשחק מבולגן. מבצע קבוצתי הסתיים במהפך של אור אינברום (64), אבל זו עדיין הקבוצה של לוזון ומשמעת זה לא הצד החזק שלה. 3 דקות לאחר מכן ו-3 שניות של בן אז'ובל על המגרש הספיקו לחיפה כדי להשוות.
לסיכום, זה היה משחק נהדר, עם שערים, מהפכים, כאלה שכיף לראות. היו גם 9000 צופים בסמי עופר כדי לצפות בכל הטוב הזה. ומגיעה גם מילה טובה לאוהדי בית"ר. לא ברור למה (אולי מסיבה מוצדקת, זה לא העניין), הגיעו שוטרים וסדרנים ליציע שאכלס את היציע הצהוב. במקום מהומה זה הסתיים בשוטרים שעושים אחורה פנה וממשיכים לדרכם. בינתיים משה חוגג מצליח לעשות שינוי בהתנהלות האוהדים שלו וצריך לברך על כך, גם אם זו רק ההתחלה. המבחן האמיתי יהיה במחזור הבא אז תגיע בני סכנין, הפעם יחד עם אוהדיה, למפגש לוהט בטדי.
הפועל חיפה חוגגת את היתרון של גינסארי, הערב בסמי עופר // צילום: יוסי שקל
הפועל חיפה: ארנסטס שטקוס, דור מלול, גבריאל תאמאש, ניסו קפילוטו, שון גולדברג, רסמוס סויסטאד, מקסים פלקושצ'נקו, ראדו גינסארי, גילי ורמוט, אלי אלבז, נס זמיר.
בית"ר ירושלים: דודו גורש, מתן פלג, טל כחילה, מיקי סירושטיין, שמואל שיימן, אפונסו טיירה, אופיר קריאף, דן איינבינדר, עידן ורד, אור אינברום, יאקוב סילבסטר.
גיא לוזון שקוע במשחק. עידן ורד הציל אותו בדקה ה-40? // צילום: יוסי שקל
מהלך המשחק
דקה ראשונה: השופט הוציא את ההתמודדות לדרך
3': שיימן בעט כדור חופשי מ-25 מטר היישר לידיים של שטקוס
12': שוב שיימן ניסה לסכן את השער – הפעם עם הגבהה למרכז, ורד קלט את הכדור, אבל מחמישה מטרים נגח חלש ושטקוס הדף
29': גול! 0:1 להפועל חיפה. נס זמיר העביר כדור רוחב טוב לגנסארי, שבעט, גורש הדף קלות, אבל הכדור של של המולדבי נכנס פנימה
40': גול! בית"ר ירושלים משווה ל-1:1. איינבינדר מסר כדור טוב לוורד, שבעט שטוח מ-18 מטר עם רגל שמאל, חזק ומדויק לפינה הרחוקה. גול נהדר לכוכב הירושלמי
45': נס זמיר מסר נהדר לאלבז, שאיחר לבעוט והחמיץ הזדמנות נהדרת לשני של חיפה
שני שערים במחצית הראשונה. הפועל חיפה מול בית"ר ירושלים // צילום: יוסי שקל
50': דן איינבינדר העביר כדור אפקטיבי ליקוב סילבסטר שאיבד את הכדור מול שטקוס
53': חילוף בהפועל חיפה: שון גולדברג יצא, גיא משפתי נכנס
55': אינברום הוריד כדור לאופיר קריאף, שהחמיץ את המסגרת ממצב נוח
64': גול!! בית"ר משלימה מהפך ועולה ל-1:2. אור אינברום מסר בתוך הרחבה לאיינבינדר, שהרים כדור מדוד לאינברום, שמשבעה מטרים הניף את הרגל והכניע את שטקוס
67': גול! הפועל חיפה משווה ל-2:2. בן אז'ובל, שנכנס כמחליף רק לפני 3 שניות, עלה נהדר לכדור קרן ושוב הכניע את שטקוס. איזו דרמה בסמי עופר