היום יינעל בטורונטו פסטיבל הסרטים הבינלאומי ה־43. בשנים האחרונות הפך הפסטיבל לכזה שמנבא את הפייבוריטים של עונת האוסקרים, אלא שהשנה קשה היה להצביע על הסרטים שיבלטו במירוץ.
בין האורחים המסקרנים השנה בפסטיבל היה הבמאי בארי ג'נקינס, שנתיים אחרי שפרץ עם "אור ירח" (שזכה באוסקר). סרטו החדש, "סיפורו של רחוב ביל" הוא עיבוד קולנועי לרומן של ג'יימס בולדווין על שני נאהבים כנגד כל הסיכויים בתקופה של גזענות גואה בארה"ב של לפני יובל.
אורח מסקרן אחר היה הבמאי הבריטי סטיב מקווין, ששב לפסטיבל חמש שנים אחרי "12 שנים של עבדות" (שגם הוא זכה באוסקר). סרטו החדש, "אלמנות", הוא מותחן פשע שבמרכזו שלוש נשים שבעליהן המאפיונרים מתו וכעת עליהן להשיב חוב לעבריינים ולפוליטיקאים מושחתים בשיקגו. בסרט מככבים ויולה דייוויס, ליאם ניסן וקולין פארל.
בין הקרנות הבכורה העולמיות בפסטיבל ניתן למנות את "החיים האלה" של הבמאי דן פוגלמן (יוצר סדרת הלהיט "החיים עצמם") שסיפק דרמת אנסמבל על שתי משפחות בניו יורק ובספרד שגורלן נקשר בדרך לא צפויה; "מלון מומבאי" עם דב פאטל ("נער החידות ממומבאי") על מתקפת הטרור מ־2008 בהודו.
בהיעדר סרטים שהתבלטו כמובילים ודאיים במירוץ לאוסקר, מה שמך את מירב תשומת הלב היו הופעות משחק של כוכבים. כך למשל המשחק של סטיב קארל וטימותי שאלמה ("קרא לי בשמך") בסרט "ילד יפה". השניים מגלמים אבא ובן שמתמודדים עם התמכרות לסמים של הבן.
תשומת לב דומה משך משחקה של ג'וליה רוברטס בסרט "בן חזר" על אם שנחלצת לעזרת בנה המגיע לביקור ממכון הגמילה שבו הוא שוהה. לצדה משחק בסרט לוקאס הדג'ס הצעיר ("מנצ'סטר ליד הים"). הדג'ס משחק בסרט נוסף בפסטיבל: "בן מחוק". הסרט המבוסס על סיפור אמיתי של נער במשפחה נוצרית אדוקה שנשלח לטיפול המרה בכפייה כשהוריו מגלים כי יש לו נטיות הומוסקסואליות. את הסרט ביים ג'ואל אדג'רטון ("גטסבי הגדול"), שהעניק תפקיד משנה בסרט לעצמו וגם לחבריו האוסטרליים ראסל קרואו וניקול קידמן (שמגלמים את הוריו של הנער).
ניקול קידמן בפסטיבל טורונטו// צילום: רויטרס
קידמן משחקת בסרט נוסף שהוקרן בפסטיבל: "Destroyer", ובו היא מגלמת חוקרת מחלק סמים קשוחה במשטרת לוס אנג'לס. בסרט היא אימצה מראה מחוספס ומאוד לא אופייני לה.
בין היצירות הישראליות שהוקרנו בפסטיבל: הסרט "עץ התאנה", הקומדיה "תל אביב עולה באש" וסדרת הטלוויזיה "שטוקהולם".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו