הסיפור המרכזי: הפועל ת"א. אם היה ניתן למדוד השבוע את הלחץ של קובי רפואה, סביר להניח שהוא היה נוסק לעוצמות מטורפות. מאמן הפועל ת"א לא חלם בתסריטים הפסימיים ביותר על ההפסד הכואב בדרבי בגביע הטוטו והפתיחה הגרועה מול חדרה, ומה שהיה חסר לו זה לאבד נקודות גם נגד הפועל חיפה.
מי שחשב שמחזיקת הגביע תוכל לשחזר את ההצגה במחזור הפתיחה הבין מהר מאוד שזה לא הולך לקרות. האמת, זה היה טבעי שהשחקנים של ניר קלינגר יסבלו מנפילת מתח, ואולי אם פאפאזוגולו ו־ורמוט היו פותחים בהרכב זה היה נראה אחרת מבחינת ההתקפה החיפנית, שלא באמת סיכנה את המארחת.
המארחת אמנם עלתה עם הגנה מאולתרת: רובי לבקוביץ' (נקי מטעויות) פתח במקום ינקו בשער וברנרדו פתח כבלם במקום גוטליב המורחק, אבל שחקני הקו האחורי הציגו משחק סופר אחראי, ולא באמת הורגש שמדובר בטלאי על טלאי. למי ששכח, גם דגני לא משחק כבר כמה שבועות בשל פציעה.
החילוף של רפואה במחצית השנייה היה בינגו. לא לכל מאמן יש פריבילגיה להושיב על הספסל שחקנים כמו אמיר עגייב, שסידר להפועל ניצחון בכורה בליגה, או פייסל מוליץ', שלא שותף, אבל להפועל יש התקפה קטלנית, על המגרש ועל הספסל, ומה שהיא צריכה לעבוד עליו זה רק על איזון.
עוואד. השחקן הכי איכותי בחלק ההתקפי של מכבי חיפה // צילום: יוסי שקל
כוכב השבת: מוחמד עוואד. נכון לספטמבר, השחקן הכי איכותי בחלק הקדמי של מכבי חיפה הוא החלוץ בן ה־21 שגדל במועדון. הצוות ההולנדי בראשותו של מו אלאך עוד מחפש קשרים זרים לחיזוק, כבר הביא חלוץ הולנדי עם פתיל קצר שיושב בבית (מיכיאל קראמר), ובינתיים עוואד היה זה שהציל את הירוקים מפתיחת עונה נוראית.
עוואד, שבנוער היה כובש בצרורות, נכנס להרכב בגביע הטוטו ומאז בישל ארבעה שערים ואתמול גם כבש. מצחיק, אבל בתקציב של 90 מיליון שקלים הנכסים הכי נוצצים בסגל של יענקל'ה שחר גדלו בכפר גלים. אתמול, מול מ.ס אשדוד, חמישה שחקני בית פתחו בהרכב ועוד שניים עלו מבספסל, רק שניים מהשבעה מעל גיל 23.
נמוכים יותר מאותה התקופה אשתקד, כבר מיואש משחקני רכש כושלים ועונות שהתרסקו באוקטובר. אז אם כבר הציפיות פחתו, לפחות שחקנים כמו עוואד, חבשי, אזולאי וסלליך נותנים קצת נחת.
שחקן במעקב: ניסו קפילוטו. לפני כמה עונות שיחק הבלם בהפועל עכו, שאחד מניצחונותיה הגדולים היה על מכבי ת"א של מוטי איווניר. המאמן השתגע אז על ההפסד ואמר לחניכיו: "תראו איך ניסו קפילוטו, שחקן של 7,000 שקל, נראה טוב ורעב, ותראו איך אתם נראים". הרבה השתנה מאותה שיחה, וכיום קפילוטו הוא מעוז ההגנה של מחזיקת הגביע הפועל חיפה, יחד עם גבריאל תאמאש. לשכר שלו אתם לא צריכים לדאוג, והיכולת הטובה שלו אתמול נגד הפועל ת"א - עד הדקה ה־87 - בהחלט מסבירה מדוע אנדראס הרצוג זימן אותו לסגל נבחרת ישראל.
קפילוטו. זימון מוצדק לנבחרת // צילום: אלן שיבר
השערורייה: הקופות במושבה. הזלזול של קבוצות באוהדים פשוט בלתי נסבל, והבעלים וההנהלות חייבים להבין שהקהל הוא הנכס הכי גדול שלהם, ובהתאם לכך, מגיע לו יחס קצת יותר טוב. מי שהגיע אתמול לקופות באצטדיון המושבה היה צריך להמתין כחצי שעה בדוחק ובחום לא נורמלי, שגרם לאנשים לאבד קצת מהטמפרמנט, לצעוק, לקלל, ובמקרה אחד העצבים כמעט הובילו לעימות פיזי בין אוהדים.
אז נכון שאין הצדקה לאלימות משום סוג, אבל לא יכול להיות שמאות אוהדים ימרחו אחד על השני בגלל שבקופות נמצאים רק 5-4 עובדים שאמורים לתת מענה למאות אם לא לאלפי אוהדים. לא מתקבל על הדעת שילדים קטנים שרוצים לראות כדורגל נמצאים בסכנה ממשית ועלולים חלילה להימחץ.
נכון, בצד השני של המגרש הפועל ת"א העמידה עוד 8 קופות, ואולי הפועל חיפה היתה צריכה לדאוג להביא תגבור לקופות, אבל אסור שדברים כאלה יקרו במגרשי הכדורגל. ועוד לא הזכרנו את העובדה שאוהדי חיפה שהזמינו כרטיסים באינטרנט שילמו 104 שקלים לכרטיס! בהנהלת הפועל עודכנו על המקרה בקופות והבטיחו: "נפיק לקחים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו