הבשורה הבאה תשמח את אוהבי השוקולד למיניהם, שהם בעצם רוב האוכלוסייה. על פי מחקר שהתפרסם לאחרונה באירופה, התברר כי אכילה מתונה של שוקולד, מפחיתה את הסיכון לחלות במחלות לב ב-13 אחוזים.
למי שפספס, מילת המפתח היא כמובן "מתונה", והחוקרים נקבו במספרים מדויקים. כמות של שלוש חפיסות שוקולד בחודש, אם להיות ספציפיים, ושוקולד מריר בלבד. את הכמות הזאת מומלץ כמובן לחלק לצריכה יומית מדודה.
אחת הסיבות להשפעה הטובה של השוקולד נובעת מחומר הנקרא פלבנואידים, המצוי בתוך השוקולד. לדברי ד"ר צ'אקריט קריטנאוונג, מבית הספר לרפואה בבית החולים הר סיני בניו יורק: "הפלבנואידים מקטינים את הכולסטרול הרע בדם ומגדילים את הכולסטרול הטוב ויש להם השפעה המפחיתה דלקות בגוף. כמו כן, הם מגדילים את תחמוצת החנקן בגוף שמרחיבה את כלי הדם ומונעת את קרישתו".
טבלאות שוקולד // צילום: Getty Images
המחקר, של ד"ר צ'אקריט הוצג בכנס האגודה האירופית לקרדיולוגיה במינכן, והוא סקר חמישה מחקרים שכללו יותר מ-575 אלף נחקרים. על פי הממצאים, השוקולד הכי בריא הוא כאמור המריר, היות שהוא מכיל הכי פחות סוכר והכי הרבה קקאו ופלבנואידים.
יש לציין כי מבקרי הממצאים אודות יתרונות השוקולד טוענים כי למחקרים עלולה להיות הטיה הנובעת מהעובדה שאנשים עם סיכון בריאותי נוטים לא לצרוך שוקולד לעומת אנשים בריאים, ולכן הפער בין צרכני השוקולד לאלו שלא - איננו מוכח.
בכל מקרה, גם חוקרי המחקר האחרון שמכיר ביתרונות השוקולד, מזהירים שהחיבה לשוקולד עלולה לפעול כבומרנג עבור אלו שמפריזים בצריכתו. תכולת הסוכר והשומן הרווי שבו, עלולה להגביר את הסיכויים למחלות שנובעות מחסימת עורקים כמו אוטם שריר הלב, ושבץ מוחי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו