תושבי שדרות וקריית גת יישארו ללא מוקד רפואי לילי

המוקדים ייסגרו בקרוב בין חצות לשבע בבוקר • הסיבה: משרד הבריאות הפסיק 
את ההתקשרות עם החברה המפעילה "כי היא לא עומדת בנוהלי המשרד"

מוקד טרם בשדרות // צילום: יהודה פרץ

תושבי שדרות יישארו החל מ־1.9 ללא מוקד רפואי לילי, ותושבי קריית גת יצטרפו אליהם החל מ־1.10. תושבי ערים אלו יישארו ללא שירותי רפואה דחופה בין השעות חצות לשבע בבוקר לאחר שמשרד הבריאות הפסיק את ההתקשרות עם חברת "טרם" שמפעילה את המוקד בשעות הללו.

למרות הבטחתו של סגן שר הבריאות יעקב ליצמן שיפעל להקמת מוקדי רפואת חירום בלילה ביישובי הפריפריה, המוקדים נסגרים במשמרת שלו ובשל סירוב משרד הבריאות לתת מימון מספיק להפעלתם ודרישה שלא להעסיק פרמדיקים במרפאות. מדובר במרכזים שנותנים שירותים מצילי חיים בשעות הלילה, ורק בחודש האחרון סייעו לטיפול בנפגעי חרדה בשדרות בעקבות ירי טילים לעיר. 

טרם זכתה לפני חמש שנים במכרז של משרד הבריאות להפעלת המוקד הרפואי בשעות הלילה, כאשר המימון ניתן על ידי משרד הבריאות והרשות המקומית בחלוקה שווה. אלא שבעוד הרשויות המקומיות מעוניינות להמשיך בהתקשרות, משרד הבריאות שינה את התנאים למחירי הפסד ובנוסף מגביל העסקה של פרמדיקים במוקדים. במכתב ששלחה טרם לקופות החולים היא ציינה שהמוקדים ייסגרו בשעות הלילה והוסיפה כי "סיבת הסגירה היא הפסקת תשלומי משרד הבריאות לסבסוד שעות הלילה". נתן אפלבאום, מנכ"ל רשת טרם, אמר כי "עלויות כוח האדם עלו בצורה דרסטית ולצערנו משרד הבריאות וקופות החולים לא מוכנים לסייע בהפעלת המוקדים". יו"ר ועדת המשנה לצמצום פערי הבריאות בין המרכז לדרום, ח"כ מאיר כהן, פנה במכתב לליצמן בדרישה להחזיר את המימון להפעלת המוקדים בשעות הלילה: "המדינה ממשיכה לברוח מאחריות, והמחיר במקרה זה הוא בחיי אדם!"

משרד הבריאות מסר בתגובה כי "המשרד הפסיק את השתתפותו במוקדי הרפואה הדחופה בקריית גת ובשדרות, כיוון שחברת טרם אינה מקפידה להתנהל בהתאם לאמות המידה שקבע משרד הבריאות ובכך אינה מבטיחה רמת שירות נאותה לפונים לסניפיה. משרד הבריאות ישמח להמשיך להשתתף בהפעלת מוקדים אלו, במידה וחברת טרם תעמוד בנהלים והסטנדרטים של המשרד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר