בג"ץ פרסם הלילה (ראשון) לפני זמן קצר החלטה לפיה על ישראל לאפשר לחמישה חולות פלשתיניות, תושבות עזה ובנות משפחה מדרגה ראשונה של אנשי חמאס, להגיע לטיפול רפואי בארץ.
שופטי בג"ץ עוזי פוגלמן, יצחק עמית ועופר גרוסקופף סירבו לאפשר למדינה לבחון בחינה נוספת את הבקשה, גם לא מבחינה ביטחונית, והוציאו צו מוחלט המורה לאפשר לעותרות להיכנס לישראל לקבלת טיפול רפואי בבתי החולים "אוגוסטה ויקטוריה" ו"אלמקסאד" באופן מידי.
השופטים נימקו את החלטתם בכך שמדובר בטיפול מציל חיים והוסיפו כי "עמדה זו (של המדינה י.א) אינה יכולה לעמוד במבחן הביקורת השיפוטית על פי אמות המידה שנקבעו בפסיקתנו... מדיניות זו מבטאת את הכרתה של מדינת ישראל, כמדינה יהודית ודמוקרטית, בעליונותו של ערך קדושת החיים ואת החתימה לפעול, ככל הניתן ובמסגרת הדין, להצלת חייהם של זרים המתדפקים על שעריה, גם אם אלה הם בניה של ארץ אויב".
עוד כתבו השופטים כי על הבקשה לקבלת טיפול רפואי להיבדק באופן פרטני ואין למנוע טיפולים רפואיים גם אם למטופלים יש קירבה משפחתית לאנשי חמאס: "לא ניתן לסרב לבקשה מסוג זה על בסיס גורף כשמדובר במי שלא נשקפת ממנו סכנה ביטחונית... אין מחלוקת כי הטיפול הדרוש לעותרות אינו זמין באיו"ש וכי מעבר לאמירה כללית, לא ידעה המדינה להצביע על היתכנותה של חלופה טיפולית ממשית וזמינה עבור העותרות במצרים, בירדן או במדינה אחרת בעת הזו".
העתירה הוגשה על ידי כמה ארגוני שמאל, בהם רופאים לזכויות אדם, עדאללה, גישה, מרכז אלמיזאן וחמישה תושבות עזה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו