חברות וחברים יהודים במפלגת הלייבור הבריטית יאובטחו על ידי שומרי ראש במהלך כינוס ועידת מפלגתם שיתקיים בחודש הבא, זאת על רקע החשש הגובר לשלומם בעקבות הפילוג הפנימי שהתפתח בחודשים האחרונים בסוגיית המאבק באנטישמיות.
על פי הדיווח בשבועון "מייל און סנדיי", שומרי ראש יוצעו גם לחברות וחברי פרלמנט יהודים של הלייבור שנפלו בשבועות האחרונים קורבן ליחס עוין ואפילו על גבול האלים, מצד תומכיו של מנהיג המפלגה, ג'רמי קורבין. קורבין נחשב לאנטי ישראלי, ובשבועות האחרונים התקשורת הבריטית חשפה מספר אירועים בהם השתתף באירועים ביחד עם פעילי טרור פלשתינים.
בשבוע שעבר נחשפה הערה בעלת גוון אנטישמי מצידו של קורבין שנאמרה לפני חמש שנים, כשייצא להגנתו של השגריר הפלשתיני בלונדון. "לציונים הבריטים יש באופן ברור שתי בעיות: האחת היא שהם לא למדו היסטוריה והשנייה היא שהם גם לא מבינים את האירוניה הבריטית. הם זקוקים אולי לשני שיעורים שאנחנו יכולים לתת להם".
חברת הפרלמנט היהודיה, לוסיאנה ברגר, אמרה בעקבות זאת כי היא מרגישה" בלתי רצויה" במפלגתה. ברגר העומדת בראש השדולה היהודית בלייבור, קיימה דיונים עם ארגון SCT, המאבטח ארגונים, מוסדות וחברי קהילה יהודים בבריטניה, מתוך כוונה לאבטח את הנציגים היהודים של המפלגה במהלך כינוס ועידת המפלגה בעיר ליברפול. לדברי גורם ששוחח עם השבועון, "הוועידה הזאת תהיה מתוחה במיוחד, שכן רבים מהטרולים האנטישמיים הגרועים ביותר באינטרנט אותרו באזור ליברפול. קיים חשש לגבי המצב הבטיחותי".
בתחילת החודש הבא צפוי להתכנס הוועד המנהל הלאומי של הלייבור כדי לדון באימוץ קווים מנחים למאבק באנטישמיות. ועידת המפלגה תתכנס לאחר מכן בליברפול לצורך אישור או דחיית ההחלטות.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו