איראן חידשה היום (שבת) את השיחות עם רוסיה על הקמת תחנת כוח גרעינית נוספת במדינה, כך דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס, כשהיא מצטטת את סוכנות הידיעות הממלכתית טסנים.
על פי הדיווחים, שר האנרגיה של המדינה, רזה ארדקניאן, הודיע כי תחנת הכוח החדשה תייצר 3,000 מגה-וואט של חשמל. השר לא אמר היכן צפויה להיבנות תחנת הכוח.
חידוש השיחות מגיעה פחות מחודש לאחר החידוש של העיצומים האמריקנים נגד טהרן. גם מוסקבה סובלת מסנקציות אמריקניות שהוטלו עליה בשל התערבותה במלחמה במזרח אוקראינה וסיפוח האי קרים.
נתניהו בליטא: "המיליונים שתקבל איראן ילכו לטילים"
על פי סוכנות הידיעות טסנים, איאן מייצרת כבר עכשיו 1,000 מגה וואט של חשמל בתחנת הכוח הגרעינית שלה בעיר הנמל בושהאר, שנבנה אף הוא על ידי הרוסים.
בשנת 2014 חתמה רוסיה על הסכם ראשוני לבניית 8 תחנות כוח גרעיניות ברחבי המדינה על מנת לצמצם את התלות שלה בדלקי מאובנים.
בעבר העריכו מומחים כי איראן מנצלת את מערך ייצור החשמל הגרעיני שלה גם למטרות מחקר ותמיכה בתוכנית הגרעין הצבאית שלה. הממשלה בטהרן מתעקשת כי היא מעוניינת בטכנולגיה גרעינית לצרכי שלום בלבד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו