כשלושה חודשים לפני פרישתה, ד"ר קרנית פלוג פרסמה אתמול דו"ח ביקורתי חריף של בנק ישראל נגד הגדלת תקציב הביטחון, הורדות המסים והגדלת ההוצאות "ללא הבטחת מקורות מימון".
פלוג רמזה כי לכאורה הממשלה "מרמה את עצמה" כשהיא מגדילה הוצאות תוך כדי אמירה שהגירעון ומסגרת ההוצאות של הממשלה לא נפרצו. על הכרזת נתניהו, שלפיה יש להגדיל את תקציב הביטחון ל־6% מהתוצר, מ־72 מיליארד שקלים כיום ל־100 מיליארד שקלים בעשר השנים הקרובות, נכתב בדו"ח כי "ההצעה אינה מתיישבת עם מתווה הפחתת הגירעון הקבוע בחוק, החלטות הממשלה על הרחבת השירותים החברתיים, תוכניות הרווחה וההשקעות בתשתית, והעדפת הממשלה שלא להעלות את שיעורי המס".
"לא מודאג מההאטה"
בתוך כך, אתמול פרסם הכלכלן הראשי של האוצר, יואל נוה, התייחסות ראשונה של משרד האוצר להאטה שנרשמה בצמיחת התמ"ג ברבעון השני. מדובר בצמיחה בשיעור 2% בלבד, לעומת צמיחה מהירה בשיעור 4.8% ברבעון הראשון.
"למרות הצמיחה החלשה של התמ"ג, שעלה ב־2% בלבד ברבעון השני, עדיין במחצית הראשונה של 2018 התמ"ג עלה בקצב שנתי מהיר של 4%. בנוסף חולשת צמיחת התמ"ג ברבעון השני היא 'תיקון טכני' לצמיחת התמ"ג הגבוהה ברבעון הראשון", כתב.
לפי הכלכלן הראשי, "בנטרול 'אירועים ורכיבים ארעיים' התמ"ג צמח ברבעון השני בשיעור 3%". את ההאטה בקצב צמיחת התמ"ג ברבעון השני, הכלכלן הראשי באוצר מייחס להאטה בצריכה הפרטית, שצמחה בשיעור מתון של 0.5% בלבד, בעיקר לאור הירידה ביבוא כלי רכב. גם הצריכה הציבורית ירדה ב־5.2% ברבעון השני, לאחר שני רבעונים של צמיחה מהירה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו