כמו בכל קבוצה, גם במכבי ת"א התלבטו הקיץ לגבי חלוקת תקציב השחקנים: האם עדיף להשקיע את הכסף בשניים־שלושה שחקני רכש בכירים או שמא עדיף לבנות סגל רחב ומאוזן עם שחקנים זולים שעוד לא ביצעו את הפריצה?
לפי ההערכות, התוכנית הראשונית של אנשי המחלקה המקצועית היתה להשקיע סכומי כסף גדולים בגארד ובגבוה איכותיים וסביבם לבנות סגל של שחקנים משלימים. אבל כמו שקורה לא מעט אצל הצהובים, מחשבות לחוד ומציאות לחוד. סקוטי ווילבקין אכן הגיע לקו האחורי בעסקה הנאמדת ביותר מארבעה מיליון דולר.
גם לעמדות הפנים הוקצה סכום כסף נאה ואף התקיימו מגעים עם אנתוני רנדולף מריאל מדריד. אלא שאז נכנס ג'רמי פארגו לתמונה. הלחץ של האוהדים והרצון של נבן ספאחיה וגיא גודס לראות את האמריקני ממשיך גרמו לשינוי בתוכניות, והשחקן חתם לעונה נוספת תמורת כ־750 אלף דולר - מה שבאופן טבעי הוריד מהסכום המיועד לשחקן פנים איכותי.
כך, ממגעים עם רנדולף עברו הצהובים לשחקנים חסרי ניסיון באירופה. למזלם, טאריק בלאק נתקע בלי קבוצת אן.בי.אי, והחליט לוותר על סכומי כסף משמעותיים בסין. מ־10 מיליון דולר בשנתיים האחרונות הוא יירד לפחות ממיליון דולר.
כפי שפרסמנו בחודש יוני, סוגיית הפיצול ירדה מהפרק בשל עלויות כספיות גבוהות, אך דה פקטו ייתכן שנראה בעונה הקרובה שתי קבוצות שונות במכבי. שמונת הזרים, אלכס טיוס ואולי גם יובל זוסמן צפויים לקבל דקות משמעותיות במשחקי היורוליג, בעוד שבמשחקי הליגה הישראלית הסגל ייראה אחרת לגמרי: רק שישה זרים יתלבשו, ג'ון דיברתולומיאו וג'ייק כהן יהיו גורמים משמעותיים וגם קנדריק ריי ואנג'לו קאלויארו האלמוניים יובילו (לפחות עד שיגיע המאני טיים).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו