ארה"ב דורשת מפייסבוק: לבטל ההצפנה באפליקציית מסנג'ר

משרד המשפטים האמריקני דורש לחייב את הרשת החברתית לבצע שינויים בתוכנת המסרים שלה, כדי לאפשר האזנות מצד רשויות החוק • פייסבוק מתנגדת

הדרישה - כדי להאזין לשיחות קוליות של חשוד בפשע // צילום אילוסטרציה: אי.אף.פי

משרד המשפטים האמריקני דורש לחייב את פייסבוק לבטל את ההצפנה מקצה לקצה של תוכנת המסרים שלה, מסנג'ר, כדי לאפשר לאנשי אכיפת החוק להאזין לשיחות קוליות של חשוד בפשע.

בית משפט פדרלי בקליפורניה דן בדרישה זו בדיון בדלתיים סגורות, ולא נודעו פרטים על המקרה, אולם שלושה מקורות מסרו לכתב רויטרס כי פייסבוק מתנגדת לדרישה של משרד המשפטים. לשופט הוגשה בקשה להאשים את פייסבוק בזילות בית המשפט בכך שסירבה לבצע דרישה למעקב אחרי שיחה מסוימת. אחד המקורות סיפר כי הדרישה עלתה בעקבות חקירה של כנופיה בעיר פרזנו שבקליפורניה. פייסבוק ומשרד המשפטים סירבו להגיב לידיעה.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ משתמש בשם הכנופיה, הפעילה בארה"ב ובמרכז אמריקה, כדוגמה לניצול לרעה של חוקי ההגירה של ארה"ב המונעים מהמשטרה לעצור אנשים כדי לאכוף את חוקי ההגירה. הוא כינה את חברי הכנופיה "חיות", והשריף של מחוז פרזנו התלונן שהחוק בקליפורניה מגביל את שיתוף הפעולה עם אנשי אכיפה פדרליים למימוש חוקי ההגירה על חברי הכנופיה שהגיעו ממרכז אמריקה.

אם הפסיקה של השופט תהיה לטובת משרד המשפטים, יהיה אפשר לחייב מפתחי תוכנות מסרים מוצפנות כמו סיגנל או טלגרם וגם ווטסאפ לכתוב מחדש את ההצפנה, כך שיתאפשר לרשויות האכיפה לצותת לשיחות קוליות ולמסרים מילוליים באישור שופט. החברות רואות את עצמן מגינות על פרטיות המשתמשים בתוכנות שלהן, ולכן הן מתנגדות לדרישה כזו.

הדיון המפורסם האחרון בבקשה דומה היה בשנת 2016, אז התנגדה אפל לדרישה לפצח את הטלפון המוצפן של המחבל המוסלמי שביצע את הרצח ההמוני בסן ברנדינו. אפל טענה אז בדיון כי הממשלה אינה יכולה לחייב אותה ליצור תוכנת פריצה, שתהיה מנוגדת לתוספת הראשונה לחוקה, המגינה על חופש הביטוי. הממשל ביטל את הדרישה לבצע את הפריצה לאחר שהצליח לחדור לטלפון המוצפן באמצעות תוכנה של חברת סייבר ישראלית.

אולם שלא כמו במקרה הקודם, שבו הטלפון עצמו היה בידי המשטרה, במקרה זה התובעים דורשים לאפשר להם לעקוב אחרי שיחות של אנשים באפליקציה, כשהמכשירים אינם בידיהם. פייסבוק טענה בבית המשפט כי שיחות קוליות מוצפנות מקצה לקצה, כך שרק לשני הצדדים יש גישה לתוכן, אבל לפייסבוק אין אפשרות להגיע אליו.

פייסבוק אמרה כי תוכל להיענות לדרישת משרד המשפטים רק אם תכתוב מחדש את קוד התוכנה, תבטל את ההצפנה מקצה לקצה ותעביר אותה לשרתים שלה, כמו בתוכנת הדואר ג'ימייל.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר