האם האייפון הבא יהיה בעצם נוט?

תמיכה ב-512 גיגהבייט אחסון ובעט חכם, ואף מילה על מגרעת: אנליסטים מעריכים שהאייפון הבא יהיה דומה לנוט של סמסונג

האייפונים הבאים, לפי TrendForce // צילום: TrendForce

בסתיו הקרוב תכריז חברת אפל על האייפון החדש שלה, ועל פי הערכות אנליסטים של אתר TrendForce, הוא יתמוך בעט החרט החכם של החברה, וב-512 גיגהבייט של אחסון פנימי. מבחינת המסך נראה כי מכשירי ה- iPhone החדשים יכללו שתי גרסאות AMOLED, בגודל של 5.8 אינץ 'ו- 6.5 אינץ', וכן גירסה פחות יקרה של 6.1 אינץ' עם מסך LCD.

 

בכל הנוגע לגרסאות הפרימיום, הערכת המומחים מתבססת על ייצור של מסכים כאלו בקרב הספקיות השונות של החברה, ייצור שהחל כבר בחודש יולי האחרון. בנוסף לכך נראה כי לפחות האייפון הזול עם מסך ה-6.1 אינץ יגיע עם חריץ לסים כפול. זיכרון העבודה של המכשירים ינוע בין 3 גיגהבייט לדגם הזול, וארבעה גיגהבייט לדגמים היקרים יותר - נפח דומה לקיים כרגע ברוב מכשירי האנדרואיד.

 

בכל מקרה באתר מעריכים כי חברת אפל מתמקדת כעת בהתמודדות עם יצרניות הסמארטפונים הסיניות שהולכות ונגסות בנתחי שוק יותר ויותר גדולים. התחרות הזו היא גם ככל הנראה מה שיביא לגניזתו שלו האייפון X היקר שהושק בשנה שעברה.

 

לאור תנאי השוק, מדובר במכשיר יקר מדי, ולכן החברה תשקיע דווקא בגרסה הזולה של ה-6.1 אינץ' עם מסך ה-LCD כשמחירו ינוע בין 700-750 דולר. בכל הקשור לאייפונים היקרים יותר מעריכים האנליסטים כי הם בחלק מהמקומות בעולם גם יכללו את האפשרויות של סים כפול, בעיקר בארה"ב, והמחירים שלהם יתומחרו על פי התחרות בשוק, כשהזול מביניהם כנראה ינוע סביב מחיר של 850-950 דולר והיקר יהיה סביב אלף הדולר.

 

יש לציין כי אפל נאבקת קשות גם ביצרנית הקוריאנית סמסונג, שגם מציעה כעת סמארטפונים עם תמיכה בעט חכם ובאחסון של 512 גיגהבייט, כמו הנוט 9 שהוכרז השבוע ויושק כאן בסוף החודש, כך שהחברה מתחרה בשוק יותר ויותר רווי, מול מוצרים שלא נופלים באיכותם מהיצע של החברה עם סמל התפוח. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר