האם עכשיו, אחרי שמונה שנים של עיכובים, מתחילה התחרות האמיתית בתקשורת המהירה? סלקום משתלטת על מיזם הסיבים של חברת החשמל ותקדם את הפריסה הארצית. כניסתה של סלקום תניע את בזק להפעיל את הרשת שפרשה, כדי שלא להישאר בחוץ. גם הוט לא תישאר בצד, כי ללא סיבים אופטיים לא תוכל לשרוד את התחרות על אספקת אינטרט מהיר.
לדברי יו"ר חברת חשמל יפתח רון טל, חתמנו הבוקר על הסכם כוונות בין שלושת הגופים חברת החשמל, IBC וסלקום. המטרה של החתימה היא להכניס את סלקום כשותף מוביל למיזם הסיבים האופטיים. חברת החשמל תהיה שותפה בכירה לצידה.
סלקום הודיעה היום כי בעקבות דיווחיה הקודמים של החברה בדבר השקעה אפשרית בחברת IBC, חתמו החברה, IBC, חברת החשמל ושאר בעלי המניות ובעלי חוב עיקריים של IBC ועל מזכר הבנות, להשקעה של החברה ב - IBC. רשיונות IBC מקנים לה זכות בלעדית לפרוס סיבים אופטיים על תשתית חברת החשמל.
ניר שטרן, מנכ"ל סלקום ציין: "השקעת סלקום ב IBC תאפשר את המשך פעילותה ואפשרות להציע בשלב ראשון שירותי אינטרנט על גבי סיב ל 150,000 משקי בית הנמצאים באיזורי הפריסה הנוכחיים של IBC. היעד שלנו לפריסת סיבים של סלקום ו-IBC הינו להגיע למעל 500,000 משקי בית בתוך 3 שנים, לכ-900,000 ו-1,200,000 משקי בית אחרי 5 שנים ו-10 שנים, בהתאמה". חשוב לציין כי IBC לאורך קרוב לעשור שנות קיומה, לא עמדה ביעדי הפריסה שהציב לה בשעתו משרד התקשורת, וכי היא מפגרת אחריהם באופן משמעותי. בשלב זה כבר הייתה אמורה להיות IBC עם 40% פריסה בבתי האב בישראל, וכיום היא פרוסה בלא יותר משבעה אחוזים מבתי האב בישראל. סלקום, תמורת 100 מיליון שקלים, תהיה הבעלים של 70% ממניות IBC. ההשקעה של סלקום תשמש לפריעת חובותיה של IBC.
ניר שטרן, מנכ"ל קבוצת סלקום, הוסיף: "לאחר שהבאנו לאזרחי ישראל את בשורת "הטלוויזיה החדשה" במחיר שווה לכל נפש וחוללנו תחרות בשוק זה, אנחנו שואפים להיות גם קטר התחרות של עולם הסיבים שיצעיד את ישראל לעידן טכנולוגי חדש. ההשקעה שלנו בסיבים אופטיים באפיקים שונים, מספקת לנו את האמצעים לחיסכון משמעותי בסכומים המשולמים עבור שימוש בתשתית האינטרנט לבזק, ולהציע מוצרים ושירותים נוספים. ל- IBC יש מספר יתרונות בהקשר זה, כולל מבנה עלויות מאוד אטרקטיבי לפריסת סיבים אופטיים באזורים של תשתיות חשמל עיליות (כ -60% מהבניינים בישראל) ובשכונות חדשות. פריסת תשתיות סיבים אופטיים באמצעות עובדי חברת החשמל שהינם כוח אדם מקצועי ואיכותי לצד כח האדם המקצועי והאיכותי ב-IBC, יאפשרו לה לספק שירותי תשתית אינטרנט של עד 1 גיגהביט לשנייה למפעילים, בדרך של שירות סיטונאי ו/ או זכויות שימוש לטווח ארוך (IRU)".
לדברי שטרן, ישראל מדורגת במקום ה-70 בעולם בדירוג מהירות האינטרנט. בעיקר בגלל החדירה השולית של הסיבים האופטיים. הסיבים מאפשרים להעביר אינטרנט של 100 מגהביט לשניה ואפשר יהיה להגיע ל-10 אלפים מגהביט ויותר. התשתית האופטית גם יציבה יותר ואיננה תלויה במרחק של הבית מארון התקשורת. זה פרויקט כלכלי משמעותי שיאפשר לנו להציע שירותים מתקדמים, אומר שטרן.
סלקום, לפי הצהרתה, מתכננת להציע את שירותי האינטרנט במחירים דומים להיום.
מבזק, אחת המתחרות העיקריות של מיזם הסיבים לא היו מעוניינים להגיב לידיעה.