עוד צרות לפייסבוק: כאילו לא די לה עם ירידת המניות שחוותה בחודשים האחרונים, העיתון "וול־סטריט ג'ורנל" פרסם אתמול תחקיר שקבע כי החברה מנסה לייצר שיתופי פעולה להחלפת מידע עם הבנקים הגדולים בארה"ב.
על פי אותו תחקיר, פייסבוק שואפת בשנה האחרונה להפוך לפלטפורמה למכירות מוצרים ושירותים שונים. במסגרת זו החברה פנתה לבנקים הגדולים בארה"ב, ובהם ג'יי.פי מורגן, וולס פארגו וסיטי גרופ, בהצעה לשיתוף מידע על הרגלי הקניות של לקוחות הבנקים. פייסבוק פיתחה אפליקציה שיכולה להתחבר לחשבון הבנק של המשתמש ולהציע לו שירותים.
לפי העיתון, רוב רובם של הבנקים סירבו בכלל לדון בנושא עם הרשת החברתית בשל מחויבותם לפרטיות לקוחותיהם.
פרופ' קרין נהון, מראשי התנועה לזכויות דיגיטליות, אמרה ל"ישראל היום" כי "התחקיר של 'וול־סטריט ג'ורנל' מלמד על כיוון מסוכן שאליו צועדת פייסבוק - להגדיל את האטרקטיביות של השירות שלה על חשבון המשתמשים". נהון הוסיפה כי "פנייתה של פייסבוק לבנקים לשתף נתונים על לקוחות תמורת מידע על המשתמשים, ללא הסכמת המשתמשים, מעידה כי הצהרותיה כי היא למדה את הלקח וכי היא שומרת על הלקוחות - הן אחיזת עיניים. שיתוף מידע רגיש זה בין הבנקים לפייסבוק יאפשר לחברות שונות לנצל לרעה את המידע ולפגוע במשתמשים הן על ידי פוליטיקאים והן על ידי גורמים כמו חברות ביטוח, חברות מודיעין ועוד. ג'ורג' אורוול יכול היה לחלום על זה, כשכתב את '1984'".
יהונתן קלינגר, היועמ"ש של התנועה לזכויות דיגיטליות, הוסיף כי "מכירה של מידע אישי בארה"ב היא דבר נפוץ. לא רק פייסבוק, אלא מאות תאגידים עושים זאת בכל יום. הבעיה מתחילה כאשר הם מוכרים מידע ביניהם על חשבון הלקוחות ובלי לבקש רשות מהמשתמשים".