שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

ניסוי בארצות הברית: חיילים אזרחי מערב וירג'יניה יצביעו לקונגרס באפליקציה

חיילים אזרחי מדינת מערב וירג'יניה המוצבים מעבר לים יוכלו להצביע בבחירות לקונגרס באפליקציה • מומחי אבטחה מתנגדים לרעיון

עכשיו גם באפליקציה. בחירות בארה"ב // צילום: Getty Images ,
עכשיו גם באפליקציה. בחירות בארה"ב // צילום: Getty Images

קלפי בסלולרי: לקראת הבחירות הקרובות לקונגרס, מדינת מערב וירג'יניה תאפשר בבחירות אמצע הכהונה לקונגרס הצבעה באמצעות אפליקציה של הזנק בשם Voatz - לחיילים תושבי המדינה המשרתים מעבר לים. כך מסר מזכיר מדינת וירג'ינה מאק וורנר. את האימות יבצעו באמצעות שילוב של טכנולוגיית בלוקצ'יין, תעודה מזהה מדינתית, וזיהוי ביומטרי.

ההצבעה תתאפשר על ידי העלאה לאפליקציה של סרטון קצר לצרכים של זיהוי פנים, לצד צילום של תעודת זיהוי מדינתית ואמצעי אימות נוסף, כמו תמונה נוספת או טביעת אצבע. במקביל, תתאפשר הצבעה בשיטה המסורתית של מעטפות ופתקים, אבל בהזנק האמריקני מקווים שיבחרו בשיטה שלהם. מעבר לסרטון ווידאו ותמונה עם אמצעי זיהוי ביומטרי, החברה משתמשת בתוכנת בלוקצ'יין שמוכרת יותר ממסחר במטבעות וירטואליים, כדי לבצע רישום מאובטח של ההצבעות וכדי למנוע התערבויות מבחוץ או זיוף קולות של מצביעים. 

בנוסף המחוזות השונים במדינה יכריעו לבדם האם הם מקבלים או דוחים את האפשרות ועד כה הודיעו שני מחוזות במדינה שהם מקבלים את ההצבעה באופן הזה. בסרטון שהנפיקה החברה לחיילים הוסבר להם שהקלפיות הם אנונימיים לחלוטין ואף אחד מהצד השני לא ידע מה הצביע החייל, וזאת למרות התמונה והסרטון שלו. קרי תהיה הפרדה מוחלטת בין אמצעי הזיהוי החד ערכי, לתוצאה עצמה שתימסר לוועדת הבחירות וזאת כדי שהלוחמים יוכלו להצביע ללא חשש לפרטיותם. עם זאת גם הצבא האמריקני וגם פקידים בכירים במדינה יפקחו מקרוב על התהליך וזאת כדי לאשש כי מדובר באמת בתוצאות הצבעה של חיילים ולא של האקרים שהצליחו לחדור את התוכנה.

מומחים לתחום: מדובר בטירוף

אלא שבעוד המדינה עצמה והסטרטאפ שמחים באפליקציה ובדרך שהם הוציאו כדי להצביע, יש לניסוי מבקרים קשים מאד בתוך ארה"ב בקהילת אבטחת הרשת. ג'וזף לורנצו הול, מומחה לטכנולוגיה במרכז לדמוקרטיה וטכנולוגיה, תקף בחריפות בראיון ל-CNN את השיטה, ואומר כי "זה רעיון מטורף ונוראי. גם את השרתים הפיזיים בארצות הברית שמשים להצבעה קשה לאבטח וכאן זו הצבעה אינטרנטית. זה ממש נורא". 

מריאן ק. שניידר, נשיאת הקבוצה "בחירות מאומתות" לטוהר הבחירות בארצות הברית, הגיבה גם לרעיון ואמרה "במילה אחת התשובה שלי היא לא באלף רבתי, הסיבה היא שגם אם האפליקציה מאובטחת לגמרי, דבר שעוד לא הוכח, עדיין כעת יש אפשרות רחבה הרבה יותר להתקפות סייבר". מומחים אחרים ציינו כי "ארה"ב כבר ראתה שרוסיה מנסה להשפיע על הבחירות שלה, ועכשיו יהיה אפשר עוד יותר לבצע זאת". 

מנגד מאק וורנר עצמו הודף את הטענות ומסביר כי המחלקה לביטחון המולדת תלווה את ההצבעה וכי מדובר בכמות קטנה של מצביעים ולכן מדובר בפיילוט חשוב שיתן מסקנות לאפשרויות נרחבות כאלו יותר בעתיד.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר