משחק הכיסאות נדחה: ביורוליג מאמינים בהמשכיות

רק שלוש קבוצות מתוך ה־16 במפעל החליפו מאמן הקיץ (אחת מהן זו אולימפיאקוס, שמינתה את דיוויד בלאט), שתיים מהן בשל אילוצים • אחד ה"אשמים" ביציבות הוא שרונאס יאסיקביצ'יוס, שנשאר נאמן לז'לגיריס קובנה

צילום: GettyImages // שאראס. לא חושש מהרף שהציב ,
צילום: GettyImages // שאראס. לא חושש מהרף שהציב

באופן לא מאוד מפתיע, שבע משמונה הקבוצות שהעפילו בעונה שעברה לשלב ההצלבה ביורוליג היו מרוצות מהעבודה על הקווים, ורק אולימפיאקוס בחרה לבצע חילוף ומינתה את דיוויד בלאט. אלא שגם בחלק התחתון, באופן פחות צפוי, כמעט לא נעשו זעזועים: רק שלושה מאמנים (כולל בלאט) יערכו בכורה בקבוצותיהם בעונה הקרובה.

צסק"א מוסקבה, למרות עוד אכזבה בפיינל פור, החליטה להמשיך עם דימטריס איטודיס; ריאל מדריד, אלופת אירופה, תמשיך כמובן עם פאבלו לאסו לעונה שמינית במועדון, וסגניתה פנרבחצ'ה כלל לא הרהרה בנושא ותודרך עונה שישית ברצף על ידי ז'לימיר אוברדוביץ'; פנאתינייקוס (צ'אבי פסקוואל), באסקוניה (פדרו מרטינס), חימקי מוסקבה (יורגוס ברצוקאס) ועוד ימשיכו גם כן עם המאמן שסיים אצלן את העונה שעברה.

קוראים לזה יציבות, אבל בכל זאת יש פה גם אלמנט מסוים של הפתעה, שכן לקראת סוף העונה דובר על "משחק כיסאות" שנמצא מעבר לפינה. אלא שרוב התוכניות הללו נגנזו, ואחד ה"אשמים" העיקריים לכך הוא שרונאס יאסיקביצ'יוס.

הטאלנט הליטאי סומן כמי שיקפוץ כיתה, אבל שאראס הוא שאראס. הנאמנות שלו לז'לגיריס קובנה גדולה והוא ימשיך לעוד עונה במועדון שאותו הוביל בעונה שעברה להישג נפלא - העפלה לפיינל פור - בלי שהוא חושש מהרף הגבוה שהציב בעצמו.

מעבר של שאראס לברצלונה או צסק"א מוסקבה היה יכול לזעזע את שוק המאמנים וליצור תגובת שרשרת. זה, כאמור, נדחה לפחות בקיץ אחד נוסף.

בלאט. חוזר למפעל הבכיר // צילום: GettyImages

ומי נשאר בחוץ?

אם בקבוצות החלק העליון בחרו במוטו "אם זה לא שבור, אל תתקן" - אצל המועדונים ששהו בתחתית הטבלה החליטו לתת אמון במאמנים מתוך החשיבות שבהמשכיות. כך קרה שמכבי ת"א, ברצלונה, אנאדולו אפס ומילאנו - למרות עונה אירופית לא מוצלחת במיוחד - נשארו עם פנים מוכרות (חשוב רק לציין שבשתיים מהקבוצות האלה מדובר במאמנים שהחליפו מאמנים אשתקד, סבטיסלב פשיץ' בבארסה וארגין עתמאן באנאדולו).

אז איפה עוד בוצעו שינויים על הקווים, למעט אולימפיאקוס? ארבע קבוצות חדשות ישחקו העונה ביורוליג, ושתיים מהן עשו שינוי - אבל לא בגלל אכזבה. דרושפאקה, שאיבדה את בלאט, מינתה את אחמט צ'אקי, ואילו גראן קנאריה - שתערוך הופעת בכורה במפעל - החתימה את סלבה מלדונדו כמחליפו של לואיס קאסימירו, שבחר לעזוב למלאגה.

דיאן ראדוניץ' החליף במהלך העונה שעברה את אלכסנדר ג'ורג'ביץ' והוא יהיה המאמן הרביעי ביורוליג שהגיע באמצע הדרך וממשיך העונה וזה קורה בבאיירן מינכן. בודוצ'נוסט, שהדיחה את הכוכב האדום בלגרד מהופעה במפעל, תמשיך עם אלכסנדר דז'יקיץ'.

חוסר התנועה בקבוצות המפעל הבכיר באירופה גרם לכמה מאמנים, ובהם אנדריאה טרינקיירי, ולימיר פראסוביץ', חואן פלאסה ויאניס ספרופולוס (הוחלף על ידי דיוויד בלאט אחרי ארבע עונות ושתי אליפויות), להישאר בחוץ. מעניין אם מישהו מהם "ייקרא לדגל" במהלך העונה.

ספאחיה. במכבי ת"א נתנו אמון // צילום: אלן שיבר

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר