המשטרה תגיש היום (שני) הצהרת תובע נגד שלושת החשודים בהצתת מלון הדירות "יפו 60" ברחוב הנביאים במרכז ירושלים לפני כשבועיים, וזאת לקראת הגשת כתב אישום נגדם בימים הקרובים. לפי המשטרה, ההצתה בוצעה על רקע כספי ורומנטי.
מההצתה נפגעו זוג הורים, בתם בת ה-14 ובנם בן ה-9 שפונו לבית החולים שערי צדק כשהם סבלו מכוויות ושאיפת עשן. עוד שישה אנשים, בהם שוטר, נפגעו משאיפת עשן.
החשוד העיקרי בפרשה, בן 30 תושב מזרח ירושלים, פוטר לאחרונה מבית המלון שבו אירעה השריפה, ועל פי החשד הצית את המקום כנקמה על פיטוריו. הוא נעצר לחקירה כעבור שעות אחדות, ושיחזר בפני חוקרי המשטרה את שאירע באותו לילה.
עם התקדמות חקירת המשטרה, עלה חשדם של החוקרים כי ישנם שני מעורבים נוספים, חשוד וחשודה, שעל פי החשד ידעו על כוונותיו של החשוד ואף קשרו קשר עם החשוד לביצוע העבירה, והם נעצרו לחקירה. לטענת המשטרה, החשודה ידעה אודות כוונותיו של החשוד העיקרי, וסיפקה לו אמצעים שונים לביצוע מזימתו. עוד עלה החשד כי סייעה לחשוד המרכזי לשבש את זיהויו לאחר ביצוע העבירה במטרה להימלט מהמקום.
מחקירתו של החשוד הנוסף (22) שנעצר ונחקר במשטרה, עלה חשד כי ידע אודות כוונותיו של החשוד המרכזי, וסייע לו גם כן על מנת לשבש את איתורו לאחר ביצוע העבירה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
מהמשטרה נמסר כי "מדובר בעבירה חמורה שיכלה להסתיים באסון כבד מאוד הן בנפש והן ברכוש. לא נרפה ונפעל בכל הכלים העומדים לרשותנו, כפי שעשינו במקרה זה, על מנת להגיע לזהותם ולהביא למעצרם של כלל המעורבים".
במשטרה ציינו עוד כי "החקירה המהירה והיסודית שנפתחה והביאה תוך זמן קצר מאוד לאיתור החשוד המרכזי, הביאה אותנו להתקדם באופן מהיר ולעצור תוך מספר ימים את כלל החשודים המעורבים בהצתה הן באופן ישיר והן באופן עקיף תוך סיוע לחשוד, וכעת להגשת הצהרות התובע כנגדם לקראת הגשת כתבי האישום".
בשימוע שנערך לאחרונה בשירותי הכיבוי לבעלי המלון, התברר כי למלון הדירות אין אישורי כבאות, ואמצעי הגנה מאש חסרים או לא קיימים. מעבר לכך המקום הוסב למלון בלי אישור עסק מתאים, ובלי התאמה של המקום לשהיית אורחים מבחינת בטיחות אש.
בעקבות הממצאים, הורו מכבי אש על הגבלת השימוש במקום, ועל סגירת הקומה המהווה סכנה לנפש ולרכוש, שאינה עומדת באישורים שניתנו למקום.