כלי תקשורת רשמיים בסוריה מדווחים כי מפתח אמצעי לחימה חוסל בעיר מסאיף דרום-מערבית לחמה. החיסול התבצע באמצעות פיצוץ מכוניתו, מה שהוביל למותו של המדען, עזיז איסבר ונהגו.
לפי המקורות של המשטר הסורי, איסבר אחראי לפיתוחים חשאיים בטילי "פאתח" איראניים. כמו כן, שיבחו המקורות את תרומתו למשטר ואת קרבתו לנשיא אסד. המקורות ציינו כי המדען הסורי קיים קשרים עם מומחים איראנים וצפון קוריאנים. אסבר נחשב לדבריהם לאהוד בקרב חוגי חיזבאללה. דבר חשוב מפני שהוא היה אחראי בין היתר על התיאום בין גורמים איראנים ואנשי חיזבאללה שהקימו מרכזים שונים בסוריה.
כזכור, מרכז מסאיף שסביבתו חוסל המדען הסורי, היה ליעד הפצצות של צה"ל, לפי פרסומים זרים, במשך השנים. זאת בעקבות היותו מוקד פעילות איראנית.
באפריל האחרון חוסל ד"ר פאדי אל-בטאש בחיסול שארגון הטרור חמאס האשים בו את ישראל. אל-באטש (35), מבכירי המדענים בחמאס, חוסל במלזיה על ידי שני רוכבי אופנוע רעולי פנים. האירוע התרחש בבירה קואלה לומפור.
אל-באטש, תושבה ג'באליה שבעזה, היה בדרכו לתפילה על פי הפרסומים בטלוויזיה המלזית. אל-בטאש מת במקום והמתנקשים נמלטו מהזירה רכובים על אופנוע מדגם BMW. בחמאס האשימו אז את המוסד באירוע והשוו את ההתנקשות למקרים דומים מהעבר, כגון החיסול של מהנדס המל"טים מוחמד אל-זווארי בטוניסיה, וחטיפתו של מהנדס הטילים דיראר אבו-סיסי באוקראינה.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו