באן.בי.אי מככבים גם במגרש של בית הספר

לא רק לברון ג'יימס: ספורטאים שחורים רבים הלכו בדרך המופלאה של הקמת בית ספר, מה שנראה ומרגיש כמו אחת הפעולות הפילנתרופיות הכי משמעותיות ויפות שאפשר לעשות

צילום: אי-אף-פי // ג'יילן רוז וילדי האקדמיה למנהיגות. הפילנתרופיה המשמעותית ביותר ,
צילום: אי-אף-פי // ג'יילן רוז וילדי האקדמיה למנהיגות. הפילנתרופיה המשמעותית ביותר

"המטרה שלי בפתיחת בית הספר היא לספק חינוך של בית ספר פרטי בסביבה של בית ספר ציבורי, כדי שהמיקוד של ילדים לא ישפיע על איזה מין חינוך הם זוכים לו".

הדובר: כוכב אן.בי.אי שחזר הביתה והשתמש בכל הכוח, הסלבריטאיות, הכסף וההשפעה שלו כדי להקים בית ספר בעיר קשת היום שבה גדל, לטובת ילדים מעוטי יכולת שמזלם שפר פחות מאשר שלו. בית ספר זה מתמקד בצירוף ילדים שנמצאים בפיגור אקדמי משמעותי, וכיום נחשב אולי לתיכון הטוב ביותר בעיר, כשהוא מציג נתונים של 93% בוגרים, שכולם מתקבלים ללימודי המשך כלשהם, ונשארים בהם יותר מאשר בוגריהם של כל תיכון אחר בעיר (לפי האתר הרשמי).

העיר? אקרו... אההה. לא. לא אקרון ולא אוהיו. והשחקן הוא לא לברון ג'יימס. מדובר באקדמיה למנהיגות על שם ג'יילן רוז בדטרויט. שמעתם עליה?

ב־2011, כשלא היו טוויטר ואינסטגרם, ג'יילן, יליד דטרויט, פתח בעיר את התיכון המעולה הזה בשיתוף עם אוניברסיטת דטרויט מרסי. הוא משקיע בו גם מכספו הפרטי כמובן, ובעיקר הרבה מזמנו, ממרצו, מכוחו, מהשפעתו ומיכולת גיוס הכספים שלו, שכן מדובר באחד משחקני העבר האהובים ביותר שיש.

לברון ג'יימס חונך את בית הספר הייחודי שבחסותו // צילום: אי-פי

ענקית הרכב המקומית, קרייזלר, דרך חטיבת ג'יפ, תורמת כספים גדולים. גם כוכב העבר של הפיסטונס המקומיים, אייזאה תומאס, תרם סכומים לא מבוטלים, השווים ליותר מפי שניים מהמשכורת השנתית הממוצעת בעיר.

גם סרינה ומג'יק

רוז הוא כמובן לא הסלב היחיד שהרים פרויקט משמעותי ומדהים שכזה, שהלכה למעשה מציל חיים. קווין ג'ונסון, כוכב אן.בי.אי לשעבר ועד לפני שנתיים ראש עיריית סקרמנטו, הקים עוד בסוף שנות ה־80, ככוכב אן.בי.אי בעלייה, תוכנית חינוכית לשעות שלאחר יום הלימודים בעיר שבה נולד.

היתה זו תוכנית שגדלה לרשת של בתי ספר לבני כל הגילים. מג'יק ג'ונסון, בשיתוף פעולה עם רשת בתי ספר, הקים כמה מרכזי לימוד למניעת נשירה מבית ספר הנקראים על שמו בכל רחבי ארה"ב.

בפלורידה יש בית ספר תיכון בשם האקדמיה למנהיגות ולניהול ספורט (Sports Leadership and Management Academy, או בקיצור - SLAM). הראפר פיטבול, שגדל במיאמי, פתח אותו ב־2013.

"אם אתה אוהב ספורט, בדרך זו או אחרת, זה עסק שאתה יכול להיכנס אליו", אמר בראיון ל־NPR פעם, "בין שכמטפל ובין שכעורך דין או כשדרן". בלאס וגאס, אנדרה אגאסי הקים מכינה אקדמית והוא תומך בקרן שעזרה לבנות עשרות בתי ספר. אליהם אפשר לצרף גם את סרינה וויליאמס, שתומכת בחינוך בקניה. ואלה רק השמות שקשורים בספורט.

סרינה וויליאמס. תומכת בחינוך בקניה // צילום: אי-אף-פי

אנג'ילה ג'ולי תומכת ואף מימנה הקמת בתי ספר במקומות חסרי מזל ברחבי העולם, לרבות אפגניסטן. מדונה עשתה דברים דומים במלאווי, ושאקירה הקימה קרן לתרומות שתומכת בהקמת בתי ספר לילדים מעוטי יכולת בקולומביה.

ספורטאים שחורים רבים הלכו בדרך המופלאה הזו של הקמת בית ספר, מה שנראה ומרגיש כמו אחת הפעולות הפילנתרופיות הכי משמעותיות ויפות שאפשר לעשות. ולכן חשוב לציין אותם, כדי שתדעו גם אתם שזה נפוץ יחסית. שתקבלו השראה. שתדעו שזה לא מאוד נדיר. שיש לא מעט אנשים שנותנים כל כך הרבה מעצמם עבור המטרה הנעלה הזו. שיש הרבה יופי וטוב בעולם. ושזה תמיד מדהים, לא משנה מי עושה את זה. כן, גם אם הסלב איננו רק ילד מאקרון.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר