7 טיפים וטריקים שלא הכרתם ליוטיוב

להריץ קדימה, לשמור סרטונים מועדפים ואיך מקרינים סרטונים ישירות לטלוויזיה? הנה כמה טריקים שישדרגו לכם את חווית הצפיה ביוטיוב באפליקציה

לא אוהבים את שחר חסון? דלגו קדימה // צילום: אריאל גביש

כשיוטיוב נוסדה בפברואר 2005, בזמן ש-MTV ו-VH1 עדיין שלטו בכיפה, לא מעט אנשים הרימו גבה ותהו מי צריך את כל זה. כשגוגל רכשה את החברה בסוף 2006 תמורת 1.5 מיליארד דולרים כולם כבר הבינו שיש כאן משהו. כמו הרבה שירותים של גוגל, גם ביוטיוב יש כמה תכונות נסתרות שהחברה לא מתאמצת כדי לפרסמן והן עשויות להקל עלינו את השימוש. הנה לכם שבעה טיפים שישדרגו לכם את החוויה ביוטיוב בסמארטפון:

מאחורי זה

ברגע שעולם התוכן הפך לזמין בסמארטפון אנחנו מוצפים בכמויות בלתי נתפסות של סרטונים, ואם כולם מעניינים אותנו אנחנו בבעיה. נניח ושלחו לכם כתבת חדשות מעניינת (כמו זו למשל) אבל אתם רוצים להישאר במצב רוח טוב – הכניסו את הסרטון לרשימת "צפייה במועד מאוחר יותר": ברגע שהסרטון מתחיל להתנגן, לחיצה ארוכה על כפתור "שמירה" (שלושה קווים ופלוס בצדו) תציע לכם לשמור אותו למועד מאוחר יותר (או לחילופין ליצור רשימת צפייה חדשה משלכם). כדי להגיע לכל הרשימות בהמשך כנסו לתיקייה "ספריה" בתחתית היישומון שם נשמרות רשימות הצפייה שיצרתם.

 

בהילוך מהיר

כשמכשירי הרדיו והווידאו טייפ נכחדו מן העולם, כפתור ה-FF (Fast Forward) נעלם יחד איתם. מי שצופה בסדרות או כתבות ארוכות ביוטיוב ורוצה לדלג על קטעים משעמים או על ה"בקרוב" יכול לשנות את מהירות ההרצה של הסרטון. נכנסים לתפריט הגדרות (שלוש נקודות אנכיות), נכנסים ל"מהירות הפעלה" ובוחרים במהירות הרצויה – איטית או מהירה. אגב, אם לסרטון קיימות כתוביות אפשרות הבחירה בהן גם תוצג כאן.

 

לזפזפ ללא שלט

כשרוצים להחזיר סרטון כמה שניות אחורה או להעביר קדימה כולנו יודעים איך זה עובד במקלדת המחשב: מקשי החצים ימינה ושמאלה יקפיצו את הסרטון בחמש שניות קדימה או אחורה בהתאמה ומקשי L ו-J יעשו אותו דבר רק במרווחים של עשר שניות. 

בסמארטפון החצים היחידים שמופיעים ביישומון הם מעבר לסרטון הבא או הקודם. מה שכן, אם תקליקו במהירות פעמיים ממש מימין לחץ של ה"סרטון הבא" תגלו שקפצתם עשר שניות קדימה. אותו הדבר יקרה אם תקליקו במהירות פעמיים משמאל לחץ "הקודם" – רק הפוך. ואם עשר שניות לא מספיקות לכם, היכנסו להגדרות המתקדמות של החשבון שלכם, ושנו מ-10 ל-5, 15, 20, 30 או 60 שניות.

 

גשש בלש

אם אפשרתם לילד או לאחיין אהוב לצפות ב"סופר סטרייקר" או בסרטוני ברבי תחת חשבון היוטיוב שלכם, אל תתפלאו אם מתישהו בקרוב יוטיוב תציע לכם לצפות בדברים דומים או בסרטונים של ביצי קינדר. בדומה לדפדפן כרום, גם ביישומון של יוטיוב אפשר לגלוש בצורה נסתרת במצב "אינקוגניטו" שימנע מאחרים לדעת במה צפיתם. לחיצה על תמונת הפרופיל שלכם תציג תפריט קצר עם כמה אפשרויות ולחיצה על "הפעלת מצב זהות מוסתרת" תוודא שהיסטוריית הצפייה והחיפוש שלכם לא תישמר יותר. 

 

הבא בתור

קיימים הבדלים רבים בצפייה ביוטיוב בין המחשב ובין הסמארטפון. לטעמנו, הגלישה בדפדפן ממחשב שולחני או מלפטופ נוחה הרבה יותר מאשר בסמארטפון, ולעיתים נדמה שהושמטו ממנו תכונות בסיסיות. בצפייה במחשב אתם רואים בכל רגע את הסרטונים הבאים שיוצעו לכם לצפייה כבאים בתור. גם בסמארטפון האפשרות קיימת אבל רק בצפייה במסך מלא. הקלקה על המסך, כל עוד אינה על מקשי "הבא", "הקודם" או "הקפא" - תציג בתחתית המסך שרוול דקיק ומשיכה שלו כלפי מעלה תציג בפניכם את ההצעות הבאות לצפייה.

 

זורם באוויר

אחת הרכישות המוצלחות שביצענו מגוגל אי פעם הוא הגוגל כרומקאסט (Chromecast), התקן קטן שמתחבר לכניסת ה-HDMI בטלוויזיה והופך אותה לחכמה אם היא עדיין לא כזו. הרבה יישומים, כמו נטפליקס או היישומון הרשמי של ליגת ה-NBA, מסוגלים לשדר תוכן מהם אל הכרומקאסט, ומן הסתם גם היישומון של יוטיוב תומך באפשרות זו. 

גם אם יש לכם טלוויזיה חכמה עם יישומון יוטיוב מובנה בתוכה, זה עדיין מאוד נוח להזרים סרטון מהסמארטפון היישר אל המסך הגדול בסלון. במידה והכרומקאסט מחובר אל הטלוויזיה שלכם לחיצה על הצלמית שלו בסמארטפון תעשה את העבודה בשנייה.

 

הצד האפל

הרבה מתכנתים ומפתחים אוהבים לפתח בסביבת עבודה כהה. אפשרות ברירת המחדל בחלונות, ובמחשבים בכלל, היא סביבת עבודה לבנה וכתיב שחור. זה משהו שרובנו לוקחים כמובן מאליו, למשל בעבודה על מסמך וורד. 

אבל עבור מפתחי תוכנה שצופים בערימות של שורות קוד במהלך יום העבודה הדבר עשוי להציק בעיניים וגם מיקרוסופט מציעה בסביבות הפיתוח האחרונות שלה לבחור לעבוד בסביבה כהה - Dark Theme – רקע שחור וכתב לבן. יש גם טענות שהיא חסכונית יותר בחשמל, ואם אתם משתמשי יוטיוב כבדים, היא גם תאריך לכם את חיי הסוללה. 

האפשרות הזו קיימת זה זמן מה באייפון ולאחרונה החלה גוגל לשחרר את כזמינה גם למכשירי אנדרואיד. היא חדשה למדי, ולכן עדיין לא מופיעה אצל כולם. כדי לבדוק אם אצלכם כן – כנסו להגדרות וחפשו "מצב כהה" או Dark Mode. 

צפיה נעימה!

// צילומים: אריאל גביש

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר