עצומה במצרים: "תנו לנו לשתות את הנוזל שנמצא בקבר עתיק"

ארכיאולוגים מצאו סרקופג הלינסטי בעיר אלכסנדריה ובתוכו נוזל מסתורי • כעת דורשים חברי כתות מיסטיות במדינה לשתות את תכולת הקבר

הסרקופג העצום מונף מחוץ לבור הקב בעיר אלכסנדריה // צילום: אי.פי.איי // הסרקופג העצום מונף מחוץ לבור הקב בעיר אלכסנדריה // צילום: אי.פי.איי

עצומה של אלפים הוגשה לאחרונה לשלטונות מצרים בדרישה לשתות את הנוזל האדום שנמצא בסרקופג שחור ונדיר שהתגלה בחפירות ליד העיר אלכסנדריה. העצומה עוסקת בתגלית מיוחדת שנמצאה לפני כחודש בחפירות. 

הארכיאולוגים מצאו סרקופג שחם שחור מהודר וחתום שעורר גל של ספקולציות במדינה. היו שקראו לארכיאולוגים לא לפתוח את הקבר הסודי כיון שכך תשתחרר לעולם קללה עתיקה או ישות שטנית שהוכנסה אליו.

תכולת הסרקופג והנוזל המסתורי // צילום: אי.פי.איי

אלא שהחוקרים ככל הנראה, כופרים שכמותם, לא התרשמו מהחששות האלו ופתחו את קבר האבן. בפנים נמצאו שלושה שלדים של לוחמים, כשעל העצמות התגלו סימנים המעידים כי הם נהרגו בקרב ונקברו בכבוד. בתוך הסרקופג נמצאה גם כמות גדולה של מים אדמדמים חומים. על פי הערכת החוקרים הלוחמים נחנטו והמים שנכנסו מצינור ביוב שהיה מונח באזור המיסו את המומיות עצמן ורק השלדים נותרו שלמים. 

אלא שההסבר המדעי הזה לא מנע מאלפי מצרים להגיש עתירה לשלטונות מצרים שדורשת שלא לשפוך את התמיסה, אלא לאפשר לעותרים לשתות אותה.

לדברי כותבי העצומה, מדובר בתמיסה עם האנרגיה של הלוחמים שנחנטו בעבר ולכן רק שתייה של אנרגיה האצורה בשרידים שלהם תאפשר להם לנוח על משכבם בקבר. "חובה לשתות את האנרגיה יוצאת הדופן של הסרקופג השחור, רק ככה האנרגיה הזו תעבור מן העולם ולא תזיק" נכתב בעצומה. 

גולגלות הלוחמים לאחר שהוצאו מהקבר // צילום: אי.פי.איי

מעבר לתאוריות קונספירציה על כוח שחור היו שקיוו כי הסקרופג מכיל את שרידיו של אלכסנדר הגדול. על פי עדויות הוא ביקש שאת גופתו יזרקו לנהר הפרת אך מעריכים כי מפקדי צבאו לא קיימו את הבקשה הזו אלא קברו בכבוד את גופתו של הכבוש הגדול. אולם עד היום למרות חיפושים רבים במזרח הקבר של אלכסנדר לא נמצא. 

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר