אף על פי שמדובר בענף ספורט אזוטרי, אליפות העולם בלקרוס, שמתארחת בישראל ונפתחה היום (ה') בנתניה, מחייבת אותנו להתגבר על הרצון להגחיך את האזוטריה ולהעריך את העובדה שישראל מארחת אירוע ספורט עולמי עם נבחרות מ־46 מדינות שהגיעו דווקא לפינה החמה הזאת במזרח התיכון על מנת להתחרות.
למרות ניסיונות ארגוני BDS למנוע מכמה נבחרות להגיע, למרות ההכפשה הנוראית שישראל סובלת ממנה בכמה מדינות ששלחו נבחרות (אירלנד, שבדיה), ובזכות העובדה שאליפות העולם מתארחת בפעם הראשונה מחוץ למדינה דוברת אנגלית, יש תחושת גאווה כשרואים את מצעד המשלחות של יותר מ־2,000 ספורטאים שצעדו אל הדשא בנתניה, מאוגנדה עד קוריאה, מפרו ועד אוסטרליה, מקרואטיה ועד צרפת.
לרגע זה הרגיש כמו המכביה, אבל כשנזכרים שאין כאן את הקשר האתני שהוא גרעין התחרות של האולימפיאדה היהודית, אלא מדובר באליפות עולם לגיטימית, תחושת האירוח מספקת אף יותר.
ניימאר לא היה שורד
מה זה לקרוס בעצם? מדובר במשחק ילידי מיבשת אמריקה שאותו שיחקו השבטים המקומיים (שנקראו בטעות אינדיאנים על ידי המתיישבים הלבנים) והתפתח לאורך השנים והפך לענף ספורט מרכזי במכללות, בעיקר בחוף המזרחי של ארה"ב. מדובר בשילוב של כדורגל והוקי, שבו צריך להבקיע שערים בעזרת מקל שאליו מחוברת רשת.
היתרון הגדול של המשחק? אפשר להרביץ ליריבים עם המקל ולאף אחד לא אכפת, אפילו לא לשופט! כן, אלימות היא חלק מובנה במשחק, כמו בכל משחק עם מגע, שמקבל כאן שדרוג. ניימאר לא היה שורד יותר משתי דקות. יחד עם טכניקה, מהירות, זריזות וכוח, המשחק מהנה לעיתים אבל גם נעצר לא מעט פעמים.
המשחק התפשט לרחבי העולם ולפני שבע שנים בחור ששמו דיוויד לאסדיי, שנחשב לתיאודור הרצל של הלקרוס בארץ, עבר מדלת לדלת וביסס כאן את הענף. כיום יש 16 מועדונים בארץ ונבחרת ישראל מדורגת במקום השביעי באירופה. אתמול במשחק הפתיחה מול ג'מייקה ניצחו הישראלים 3:11.
הנבחרת הישראלית. תחושת גאווה // צילום: עודד קרני
המשלחת שקיבלה את התשואות הרמות ביותר בטקס הפתיחה היתה נבחרתה של אירוקוואי. אירו מי? מדובר בנבחרת של ילידים אמריקנים, תושבי ארה"ב וקנדה, ששמרו על הזהות השבטית שלהם ומייצגים את השבטים הילידיים שהמציאו את המשחק.
הזהות הלאומית החזקה שלהם כמעט מנעה מהם להגיע כאשר ניסו לעלות על טיסת אל על לארץ מטורונטו עם מסמכי הנסיעה של השבט שלהם וללא דרכונים עם ויזה.
לאחר התערבות ועזרה ממירי רגב וממשרד הספורט הם נחתו היום בצהריים ובשמונה בערב כבר שיחקו מול מעצמת הלקרוס של ארה"ב. ג'ט לג זה לחלשים. הילידים הפסידו לאמריקנים 17:9. זהות שבטית זה נחמד אבל האמריקנים ניצחו אותם, שוב, כמו אז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו