שתי קבוצות ישראליות ייכנסו הערב למעגל משחקי הסיבוב המוקדם בליגה האירופית. מכבי ת"א המתחדשת תתארח בהונגריה אצל פרנצווארוש (20:00, ספורט 1), בית"ר ירושלים תנסה לשים בצד את כל הבעיות במשחק בגאורגיה מול צ'יחורה סצ'חרה (18:00, ספורט 2).
מעל לכל, המשחקים קריטיים לשני המועדונים בעיקר בשל סיבות כלכליות.
בירושלים, כל עוד מחזיק זכויות הניהול, אלי אוחנה, לא מתפטר, לא נראה שיש סיכוי שאלי טביב יחזור להזרים כספים. העפלה לסיבוב הבא - משימה אפשרית למרות עזיבת השחקנים הבכירים - תהיה שווה 240 אלף יורו.
אצל סגנית האלופה הסיפור שונה. בשנים האחרונות מכבי יצרה מסורת בזירה הבינלאומית עם העפלות לשלבי הבתים בליגה האירופית או בליגת האלופות, אך העונה הגעה לשלב הבתים בליגה האירופית היא בגדר חובה - לא בגלל הדירוג או היוקרה.
לנוכח הסנקציות שהוטלו על מכבי בעקבות העבירות על חוקי הפייר פליי, ובהן צמצום הגירעון עד לסוף שנת 2018 ל־20 מיליון יורו (צמצום של קצת יותר מ־10 מיליון יורו), הקבוצה של גולדהאר חייבת לייצר הכנסות. עליה לשלב הבתים תכניס כארבעה מיליון יורו.
ההצגה האמיתית על הקווים
לא מעט שחקנים צפויים לערוך הופעות בכורה במשחק רשמי. איתי שכטר, שעזב בקיץ את ירושלים לטובת ת"א, כנראה יעלה מהספסל. מכבי גם תציג שני זרים חדשים - אנריק סבוריט וז'איר אמאדור. בבית"ר יהיו אלה איתמר ניצן, קרלוס קוויאר ואור אינברום.
שחקני מכבי ת"א באימון המסכם בבודפשט, אתמול // צילום: באדיבות האתר הרשמי של מכבי ת"א
מעל לשחקנים, ההופעות המעניינות יותר יהיו של המאמנים על הקווים. גיא לוזון ידע לאן הוא נכנס, אבל סביר להניח שלא תיאר לאן המצב יידרדר. מצד אחר, אין עליו יותר מדי ציפיות והאוהדים רואים בו סוג של מושיע.
מנגד, על כתפיו של ולאדן איביץ' יושב הר של ציפיות. המשימה הערב, כאמור, היא העפלה לבתים בליגה האירופית. המשימה השנייה אבל החשובה יותר של הסרבי, שאימן בוגרים רק עונה אחת בפאוק סלוניקי, תהיה השבת האליפות אחרי שלוש שנים. הקיצוץ בתקציב והסנקציות לא יהוו תירוץ.
נגד גזענות. לפני משחקה של מכבי ת"א ייערך טקס בהשתתפות מנהלי הקבוצה ומקביליהם ההונגרים יחד עם אנשי הקהילה היהודית, שיקראו למלחמה בשנאה ובאפליה.
ההונגרים קיבלו מודיעין על כך שהמשחק צפוי להיות טעון, נוכח ההיסטוריה של הקהל המקומי.