הפכה את האהבה לשופינג למקצוע

"רעות תקני לי" מנהלת קבוצת פייסבוק מצליחה ונחשבת לאחת ממשפיעות הקניות ברשת • טיפים מעשיים • מה ישראלים קונים?

רעות תקני לי // צילום: לירון ויסמן ,
רעות תקני לי // צילום: לירון ויסמן

אם אתם חובבי קניות ברשת ודאי יצא לכם להיתקל בקבוצת הפייסבוק "רעות תקני לי" המונה כ-36 אלף חברים. מי שמנהלת את הקבוצה היא רעות לונברג (37), שנחשבת היום לאחת ממשפיעות הקניות ברשת. לונברג ממליצה בקבוצה על קנייה של מוצרים ברשת, עונה לחברי הקבוצה על שאלות בתחום ההזמנות מחו"ל ומנהלת ביד רמה את המיזם שהיא מצליחה להתפרנס ממנו יחד עם בעלה. 

לונברג מספרת, "הקמתי את הקבוצה לפני תשעה חודשים וחצי והיא הפכה להצלחה משוגעת ממש מהר. כבר לפני הלידה, שהייתה לפני שנה ושמונה חודשים, עבדתי כמנהלת פרסום וידעתי שאני רוצה לעשות משהו אחר. הייתה לי חופשת לידה קשה, האימהות לא באה לי באופן בטבעי וחשבתי מה לעשות, כשתמיד החלום שלי היה להתעסק בשופינג. בחופשת הלידה החלום הזה הועצם כי זה אחד הדברים שהכי התעסקתי איתו, קניות. כולם צחקו עלי שזה מה אני רוצה לעשות ושאני גם מתכוונת להתפרנס מזה. מלבד בעלי, תומר משרקי, שהאמין בי לאורך כל הדרך".

לונברג מוסיפה "ידענו שאנחנו טובים בשיווק ושאנחנו אנשי קהילות, ולמדנו אתרים. אנחנו עובדים בעסק הזה ביחד, אני בפרונט כותבת את התכנים, ובעלי מנהל הפרויקטים, הוא אחראי על הקשר עם חו"ל ונותן מענה טכני. התחלנו בזמן טוב מאחר שב-2017 הייתה קפיצה מאד גדולה של צרכנים ישראלים שהזמינו ברשת בזכות אמאזון ובגלל ההקלות במס". 

"בהתחלה לא פתחתי את הקבוצה לאנשים, רציתי לבדוק שיש לי מספיק תוכן. כעת מבחינת התוכן אני כותבת בבלוג מדריכים כיצד לקנות ברשת. אני נותנת שיעורים פרטיים בקבוצה על צרכנות ברשת ויחד עם בעלי אנחנו עוזרים לעסקים לבנות קהילות חברתיות. בנוסף, אני נותנת גם הרצאות על קניות ברשת שהן מאד רלוונטיות לכולם". 

על המעבר מלהיות שכירה לעצמאית אומרת לונברג, "עכשיו אני באמת מאושרת ומאד טוב לי. הייתי עובדת שכירה ועברתי למצב שבו אני עוסקת בחלום שלי וכבונוס אני עובדת עם בעלי".

איך זה עובד?

"דבר ראשון אני מחפשת מוצרים במחירים טובים ברשת ודילים במחירים נוחים לצרכן. אני גם עוזרת לחברי הקהילה למצוא את המוצרים שהם רוצים במחירים זולים. ביום ראשון וחמישי אני נותנת לחברים אפשרות לבקש איזה מוצר הם רוצים שאחפש להם ומגבילה את זה ל-100 בקשות, אחרת אני אתאשפז", היא צוחקת.

לונברג ממליצה על מוצרים מסוימים ברשת ומציינת את המחיר הכדאי שלהם. לדבריה, "הידע הוא מניסיון, אני חיה את הרשת. אני כל הזמן קוראת ובודקת אתרים חדשים. כל האתרים שאני ממליצה עליהם אני גם מתנסה בהם. אני כותבת מדריכים איך להתמודד עם קניות באמאזון ובאסוס, מה אפשר לעשות אם אבדה חבילה ואיך לדעת שהקנייה באתר כזה או אחר היא בטיחותית"

מתוך הבלוג

לשאלה האם כל התכנים מסחריים עונה לונברג, "בחלק מהמקרים מדובר בשיתופי פעולה מסחריים. אני מקדמת אותם בפייסבוק, בגוגל ובטלגרם. ביום העצמאות למשל כתבתי על עסקים ישראלים מתוך כוונה לקדם אותם, זה לא היה שיתוף פעולה מסחרי..." 

"...בהתחלה עבדתי רק עם אתרים בחו"ל, יש שם כל מיני תכניות שותפים וזו תופעה נפוצה מאד, לא האמנתי שעסקים ישראלים ישתפו איתי פעולה, אתר טרמינל איקס של קבוצת פוקס היו הראשונים שפנו אלי כי הם הבינו את הכוח של הקהילה ברשת. בשלושת החודשים האחרונים יש מודעות גדולה לקבוצה ולרכישה נכונה יותר ברשת ועכשיו פונים אלי הרבה מאד..."

"...אני עושה שיתופי פעולה עם בתי עסק ישראלים רק אם ההטבה היא אטרקטיבית. יש מוצרים שקשה להזמין מחו"ל. למשל, הייתה דרישה לפופים אך זה יקר להביא את זה לארץ כי זה מוצר כבד. חברתי לחברת מילגה הישראלית שנתנו 30% הנחה לחברי הקבוצה. היה לי שיתוף פעולה עם חברת קליניק שהציעה 25% הנחה. זה עבד כל כך טוב שלאחר מכן הם פתחו את ההצעה הזו לכלל הצרכנים".

חברות ישראליות רבות כועסות על הזליגה של קניות בארץ לטובת חו"ל בגלל פטור ממע"מ עד הזמנה של 75 דולר 

על כך אומרת לונברג, "הלוואי ואני אגיע למצב שאני לא אצטרך להמליץ על אתרים בח"ול ושהמחירים בארץ יהיו נוחים יותר. אני לא מצפה שהמחירים בארץ ישתוו לאמאזון, אני מודעת לזה שתו תקן ישראלי עולה כסף, שהמיסים בארץ  חונקים, שהשכירות גבוהה ושיש עלויות של כוח אדם. עם זאת, אני מצפה שפער המחירים יתכווץ, גם אני בתור משפחה עם ילדה נלחמת פה על יוקר המחייה".

מה הישראלים קונים?

לונברג מספרת כי, "הצרכנים קונים ברשת מגוון רחב של מוצרים. הם קונים בעיקר: בלנדר נינג'ה, נעלי ספורט, שואבי אבק: דייסון  ושיאומי, בגדים, בגדי תינוקות ומוצרים לתינוקות, מוצרי קוסמטיקה, מברשות שיניים חשמליות. הלהיט הכי גדול כרגע בקבוצה הוא מגהץ ללא קרש. כעת, בקיץ  יש עניין גם בבגדי ים, אוהלים ובבריכות לחצר. האתרים המבוקשים ביותר הם "אמזון, אליאקספרס, אסוס, איביי ונקסט. לאחרונה מאוד מתחזק גם אתר איירהב".

"פוקס היו הראשונים שפנו אליי" // צילום: יהושוע יוסף

שאלנו את לונברג מה הם הטיפים הכי חשובים בקנייה ברשת. לדבריה, "כדאי להתעדכן בלוח השנה. ב-4.7, בחגיגות יום העצמאות של ארה"ב, היו סיילים מטורפים, כנ"ל בבלאק פריידי וביום הרווקים הסיני. אם אתם לא לחוצים על המוצרים שווה לחכות.

בנוסף, תמיד כדאי להסתכל על האותיות הקטנות ולא רק על מחיר המוצר. לפעמים אפשר למצוא מוצר אטרקטיבי ב-100 דולר, אך עלות המשלוח והמיסים יכולה להגיע ל 100 דולר. כדאי לקרוא ביקורת על המוצר וללמוד היטב את הרשת.

אני תמיד מספרת איך החיבור שלי לקניות ברשת התחיל, וזה לא סיפור נחמד. לפני שש שנים הזמנתי פן באי ביי שעלה לי 100 דולר. החשמל לא התאים לארץ והמיסים עם המתאם בארץ עלו לי יחד 250 שקלים, זה דיכא אותי בזמנו, אבל לפחות המקרה המרגיז עזר לי ללמוד את הרשת לעומק ולהפוך למי שאני היום".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר