הרוחות נרגעות? בשעה שאירופה זועמת על החלטתו של נשיא ארה"ב להטיל מכסים על יבוא מהיבשת, בדגש על מכוניות אירופיות, דיווחים שהגיעו היום (חמישי) מצביעים על כך שדונלד טראמפ היה ונותר איש עסקים, וכעת הוא מנסה לסגור עם האירופאים עסקה - ביטול מכסים הדדי.
לפי דיווח בסוכנות הידיעות רויטרס, שגריר ארה"ב בגרמניה, ריצ'רד גרנל, הציע בשם הנשיא למנהל חברות הרכב הגרמניות לבטל את כל מכסי היבוא על רכבים אירופיים, בתנאי שהאיחוד האירופי יבטל את מכסי היבוא על רכבים אמריקניים.
המצב כיום הוא שהאיחוד מטיל מכס בגובה של 10% על הרכבים האמריקניים המיובאים ליבשת, זאת בשעה שארה"ב מטילה מכס בגובה 2.5% בלבד על הרכבים האירופיים כעת, אולם אם החלטתו של טראמפ תצא אל הפועל יעמוד המכס על 20%.
בחודש מרץ הטיל טראמפ מכס של 25% על פלדה ו־10% על יבוא אלומיניום לארה"ב. בתגובה, הטיל האיחוד האירופי מכסים בגובה 25% על שלל מוצרים אמריקניים.
"מול סין כבר הפסדנו"
ארה"ב בהנהגתו של טראמפ מצויה בימים אלו במלחמת סחר גם מול ממשלת סין וצפויה להטיל החל מהבוקר מכסים על יבוא סיני בשווי 34 מיליארד דולר.
טראמפ איים שאם סין תגיב בהטלת מכסים, הוא עשוי להחריף את סכסוך הסחר ולהטיל מכסים על סחורה סינית בשווי 450 מיליארד דולר. ממשלת סין אמרה שלשום כי היא לא תהיה זאת שתירה את יריית הפתיחה, ומרשות המכסים שלה נמסר כי מכסים סיניים על סחורה אמריקנית ייכנסו לתוקף מייד אחרי שהמכסים המקבילים ייושמו.
רכב אאודי מתוצרת גרמני // צילום: אי.פי
רכב שברולט מתוצרת ארה"ב // צילום: אי.פי
נציג משרד המסחר הסיני, גאו פנג, אמר במסיבת עיתונאים כי "אם ארה"ב תיישם את המכסים, היא למעשה תפגע בחברות מכל המדינות בעולם, כולל חברות סיניות ואמריקניות". לדברי הנציג הסיני, "סין לא תיכנע לאיומים וסחיטה, ונחישותה להגן על הסחר החופשי ועל המערכת הרב־צדדית לא תתערער".
באפריל התבטא טראמפ בקשר למחלוקת עם סין בציוץ בטוויטר שבו כתב: "אנחנו לא נמצאים במלחמת סחר עם סין - הפסדנו בה כבר לפני שנים רבות, הודות לאנשים טיפשים או לא מוכשרים, שייצגו את ארה"ב. יש לנו גירעון מסחרי של 500 מיליארד דולר בשנה, עם גניבת קניין רוחני של 300 מיליארד דולר נוספים. אנחנו לא יכולים לתת למצב להימשך!"
עוד בעניין זה במוסף "ישראל השבוע"
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
מאמנו של יוסי בניון בעבר תועד מצדיע במועל יד: "תומאס טוכל מרגל גרמני"
ביקורת על ה-CIA, שירותי ליווי למלך וקומוניסטים בישראל: מסמכי קנדי נחשפו, מה גילינו?
פרסומת | הכרטיס הזול שיכול לעלות לכם ביוקר
טראמפ יטיל מכסים חדשים על תעשיית הרכב מחוץ לארה"ב; ירידות שערים בוול סטריט
"14:15 - הפצצות יפלו עכשיו, בוודאות": הממשל הכחיש - העיתונאי הבכיר פרסם את תוכן הצ'אט הסודי