שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

תביעה: קשישה התלוננה על כאבים בחזה, הרופאים התעלמו – והיא נפטרה מדום לב

בת 73 נפטרה לפני שנתיים מדום לב למרות שביקרה יומיים קודם לכן אצל שני רופאים • "לו הייתה מפונה לא.ק.ג, ניתן היה למנוע את מותה"

"נמנעים מביצוע בדיקות אלמנטריות". קופת חולים מאוחדת // צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ' ,
"נמנעים מביצוע בדיקות אלמנטריות". קופת חולים מאוחדת // צילום ארכיון: גדעון מרקוביץ'

רשלנות רפואית מהחמורות ביותר אירעה בקופת חולים מאוחדת, סניף אבן גבירול בתל אביב. כך עולה מתביעה נזיקית לרשלנות רפואית שהוגשה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.

המדובר במקרה אשר במסגרתו שניים מרופאיה של קופת חולים מאוחדת, ד"ר ליביה שטרן וד"ר צבנג אדוארד, רופא משפחה ורופא המתמחה בתחום הגסטרואנרולוגיה, כשלו בזיהוי ובאבחון של סימנים מוקדמים לקיומו של התקף לב, במהלך ביקוריה של המנוחה (שמה המלא שמור במערכת) במרפאתם, וכשלו משלא ביצעו את הפעולה האלמנטרית בדבר הפנייה לבדיקה פשוטה מסוג א.ק.ג לאישוש או לשלילת האפשרות לקיומו של אוטם שריר הלב. רשלנותם הובילה ביוני 2016 לפטירתה של האישה, בת 73, ללא שום מחלות רקע משמעותיות.

על פי התביעה, שהוגשה על ידי עו"ד עמיקם חרל"פ ועו"ד מיכאל אלנתן, ממשרד עמיקם חרל"פ ושות', רופאת המשפחה, ביצעה באותו יום שתי אבחנות שגויות, ובאופן חריג בחומרתו, נמנעה מלתעד ביקור נוסף שהתקיים באותו היום.

על פי מומחה התביעה, לא בוצעו על ידי רופאי הקופה הפעולות הבסיסיות ביותר לצורך הגעה לאבחנה נכונה, אשר כוללות בין היתר, תחקור נכון של החולה, בדיקה גופנית ראויה, אבחנה מבדלת והפניה לבדיקה פשוטה מסוג א.ק.ג. חובות אלו שלא בוצעו, הכשילו את רופאי הקופה מלהגיע לאבחנה נכונה. ואולם מומחה התביעה מוסיף וקובע, כי גם על בסיס התלונות שהוצגו בפני רופאי הקופה בפועל, די היה בהם, בכדי להביא להפניית המנוחה לביצוע בדיקת א.ק.ג,  או הפנייה למיון להמשך בירור. 

עו"ד עמיקם חרל"פ ועו"ד מיכאל אלנתן

המומחה מסביר בחוות דעתו כי מן המפורסמות היא, שלמרות שהתלונה האופיינית של התקף לב היא כאב בחזה, חולים רבים מתלוננים על כאב במיקום שונה שלעיתים קרובות כולל את הבטן העליונה והגב. המומחה, שחוות דעתו צורפה לכתב התביעה, קבע כי לו היו מפנים את המנוחה לבדיקה הפשוטה מסוג א.ק.ג, ניתן היה לזהות בזמן את הסיכון, ובכך למנוע את מותה יומיים לאחר מכן.

עורכי הדין חרל"פ ואלנתן, המייצגים את משפחתה של המנוחה, מסרו בתגובה: "לצערנו, שוב ושוב, אנו נתקלים במקרים שבהם רופאים מתייחסים בצורה שאינה ראויה לתלונות המטופל, נמנעים מביצוע בדיקות אלמנטריות ופשוטות לביצוע ואף נמנעים מלהפנות לבדיקות שנחשבות טריוויאליות, ואשר יש בהן בכדי למנוע מן המטופלים נזקים קשים. אנו פועלים במרץ בכדי להביא לשינוי מהותי בהתנהלות רופאי הקופות בהקשר זה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר