שוב התעללות בגן ילדים: כתב אישום הוגש היום (חמישי) נגד סייעת בפעוטון במודיעין, באשמת בתקיפת פעוט, רק בן שנה וחצי שהיה תחת חסותה וגרמה לפגיעה קשה בידו.
על פי כתב האישום המתוקן, שהוגש בהסדר טיעון לבית משפט השלום ברמלה, במרץ שנה שעברה הסייעת "כלאה" את אחד הפעוטות מתחת לכיסא ולא אפשרה לו לזוז. לאחר מספר דקות הפעוט ניסה לחלץ את עצמו מהכיסא ובתגובה הסייעת גררה אותו באלימות, הפכה אותו ומשכה בחוזקה בשתי ידיו, כל זאת בזמן שהיא עסוקה בטלפון הסלולארי שלה. הילד פרץ בבכי ולאחר שהסייעת לא הצליחה להרגיעו הוזעקו הוריו אל הגן.
בכתב האישום נכתב כי: "בשלב כלשהו, קמה הנאשמת מכסאה, אחזה בקטין והעבירה אותו ממקומו לעבר הכיסא עליו ישבה, הושיבה אותו על הרצפה והתיישבה על הכיסא מעליו, כשהיא מונעת ממנו לזוז. לאחר מספר דקות ניסה הקטין לחמוק מאחיזתה של הנאמשת. בתגובה, משכה הנאשמת בידיו של הקטין... במעשיה המתוארים לעיל תקפה הנאשמת חסר ישע בהיותה אחראית עליו".
הילד נזקק לטיפול רפואי, נגרמה לו הגבלה בתנועה של יד שמאל וזו קובעה. ההורים התלוננו במשטרה וזו מצאה תיעוד של המעשים במצלמות האבטחה של הגן.
בחקירתה טענה הסייעת כי "הילד היה מרביץ לאחרים, משתולל כל הזמן ונאלצתי לשמור עליו קרוב אלי. אני מצטערת מאוד. לא הייתה לי שום כוונה לפגוע בו ואחרי המקרה הזה אני כבר לא רוצה לעבוד עם ילדים. ברגע שנעצרתי לחקירה, החלטתי להתפטר מעבודתי".
סנגורה של הסייעת, עורך הדין אייל בסרגליק מסר בתגובה: "מרשתי לקחה אחריות ובשום שלב לא הייתה לה כוונה לפגוע בילד כלשהוא. כתב האישום תוקן באופן משמעותי בעקבות זאת. מרשתי אשר הינה גננת מנוסה הקדישה את כל חייה לטיפול בילדים. היא ניסתה למנוע מהילד לפגוע בילדים אחרים ובעצמו והגנה עליו ועל אחרים. בעקבות החקירות בטראומה והפסיקה לטפל בילדים. היא לא עשתה דבר בזדון והיא מצרה על אשר קרה בכל מאודה".