הותר לפרסום: עובד חברת סייבר ניסה למכור מידע ביטחוני

רגע אחרי שיחת הפיטורין עם מנהלו בחברת הטכנולוגיות הביטחוניות NSO, חיבר הנאשם התקן חיצוני למחשב וגנב ממנו מידע רגיש • באמצעות הדארקנט הוא ניסה למכור את החומרים תמורת 50 מיליון דולר • הוא נאשם בסיכון ביטחון המדינה, גניבה ושיווק ביטחוני ללא היתר

פגיעה ביטחונית חמורה // צילום: עמי שומן // פגיעה ביטחונית חמורה // צילום: עמי שומן ,
פגיעה ביטחונית חמורה // צילום: עמי שומן // פגיעה ביטחונית חמורה // צילום: עמי שומן

מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה הגישה כתב אישום לביהמ"ש המחוזי בת"א נגד נאשם בן 38 בגין ניסיון לפגיעה בביטחון המדינה, גניבה בידי עובד, ביצוע פעולת שיווק ביטחוני ללא רישיון שיווק ביטחוני ושיבוש או הפרעה לחומר מחשב. הנאשם גנב יכולות סייבר של חברת NSO וניסה למכור אותם לאדם אחר באמצעות הדארקנט. 

על פי כתב האישום, חברת NSO העוסקת במתן פתרונות טכנולוגיים בתחום תקיפת הסייבר, לשם השגת מידע מודיעיני למטרות ביטחוניות. במסגרת פעילותה, החברה מייצרת כלים ותוכנות המאפשרים להפיק מידע הדרוש לשם הגנה על ביטחון המדינה ואזרחיה ולסיכול פיגועי טרור. 

הנאשם עבד בחברה בתפקיד מתכנת בכיר. במסגרת תפקידו, קיבל הנאשם גישה לשרתי המחשב של החברה, לכלים שפיתחה ואשר מאוחסנים בשרתים, ולקוד המקור של מוצרי החברה המאוחסנים אף הם בשרתים. ב-29.4.18 הנאשם זומן לשימוע לפני פיטורין. בתום השיחה עם מנהלו, חיבר הנאשם התקן אחסון נייד לשרתי החברה והוריד לרשותו את התוכנות, המוצרים והמידע, לרבות קוד המקור של התוכנות, תוך שהוא מתגבר על מערכות ההגנה שבמחשבי החברה. שוויים של מוצרי החברה שגנב הנאשם נאמד במאות מיליוני דולרים.

שווי של כמיליארד דולר. משרד חברת NSO בהרצליה // צילום: AP

לאחר שביצע את ההעתקות של מוצרי החברה, יצר הנאשם קשר באמצעות הדארקנט עם אדם אחר. הנאשם פנה אל אותו אדם, הציג עצמו כהאקר הפועל במסגרת קבוצת האקרים שהצליחה לפרוץ למערכות המחשב של NSO והציע לאדם לרכוש את יכולות הסייבר של חברת NSO תמורת 50 מיליון דולר, כאשר ביקש את הכסף במטבעות וירטואליים מבוזרים, מוצפנים ואנונימיים, שאינם מאפשרים התחקות אחר המחזיק בהם. 

אותו אדם דיווח לחברת NSO על פנייתו של הנאשם אליו. בתיאום עם חברת NSO, השיב אותו אדם להודעתו של הנאשם וביקש לקבל פרטים נוספים על יכולות הסייבר שמציע הנאשם למכירה. הנאשם מסר לו פירוט נרחב יותר על יכולות הסייבר שניסה למכור ועל גרסאות המוצרים.  

החברה פנתה בדחיפות למשטרת ישראל וב-5.6.2018 נעצר הנאשם על ידי יחידת הסייבר בלהב 433. בעקבות פעולתה זו של החברה, ובעקבות החקירה המאומצת ביחידת הסייבר בלהב 433, עסקת המכירה שתכנן הנאשם להוציא אל הפועל – לא התממשה. 

על פי העדויות שנאספו בחקירה, פעולותיו אלה של הנאשם סיכנו באופן ממשי את חברת NSO ויכלו להוביל לקריסתה. כאמור, פעולותיה של חברת NSO וחקירת המשטרה מנעו את התממשות הסיכון. 

מעבר לכך, פעולותיו של הנאשם סיכנו את ביטחון המדינה, ובשל כך יוחסה לנאשם עברה של ניסיון לפגוע ברכוש המשמש את כוחות הביטחון באופן שיש בו כדי להביא לפגיעה בביטחון המדינה. בשל קיומו של צו איסור פרסום לא ניתן להרחיב על הפגיעה הביטחונית המגולמת בפרשה. 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר