עובדים המשתייכים לעשירון העליון בישראל השתכרו פי 7.22 יותר מאלו המשתייכים לעשירון התשיעי, כך מעלה דו"ח התעסוקה השנתי של ה-OECD (ארגון המדינות המפותחות) שפורסם היום (רביעי). מדובר בפער הגדול ביותר שנרשם במדידה שהתבצעה במדינות החברות בארגון. לשם השוואה, בממוצע השתכר העשירון העליון במדינות המפותחות פי 3.42 יותר מהעשירון התשיעי.
בשנים האחרונות נרשמת עלייה מרשימה בהשתתפות בשוק העבודה, בייחוד בקרב אוכלוסיות אשר נמנעות באופן מסורתי מהשתתפות בו – גברים חרדים ונשים ערביות. שיעור ההשתתפות עלה מכ-74% ב-2001 לכ-80% ב-2015, עלייה מרשימה שהעבירה את ישראל מקצה אחד בסקאלה של ה-OECD למשנהו.
העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!
המדינה הבאה בדירוג הפערים היא ארה"ב, בה העשירון העליון השתכר פי 5.05 יותר מהעשירון התשיעי. המדינה בה נרשם הפער הנמוך ביותר בין עשירונים אלה היא איטליה - פי 2.25. ההכנסות אליהן מתייחסים ב-OECD הן עבור שכר ברוטו של עובדים במשרה מלאה. חשוב להזכיר שהכלכלה האיטלקית נמצאת במשבר כבר כמה שנים ורמת האבטלה עומדת על 10.9%, כאשר בקרב בני ה-15 עד 24 שיעור האבטלה עומד על 31.9%.
בדו"ח קודם שפרסם הארגון לפני שנה, הנתונים העדכניים ביותר עבור ישראל היו מ-2011,. אז הפער בין העשירונים עמד על פי 4.91. פער זה נמדד לפני הכניסה המסיבית של קבוצות חלשות לתוך שוק העבודה בישראל.
נתון נוסף שמובא בדו"ח הוא כי בפעם הראשונה מאז תחילתו של המשבר הפיננסי העולמי שהתרחש בשנת 2008, יש יותר אנשים עם עבודה במדינות ה-OECD מאשר לפני המשבר. עם זאת, רוב העובדים לא נהנו מעליית שכר - לה זכו בעיקר עובדים ברמות השתכרות גבוהות מלכתחילה.
מעשנים יותר, מרוויחים פחות: מחקר חדש בחן את היחס בין עישון לגובה המשכורת
דיון בכנסת במשבר המוטיבציה של אנשי הקבע: "שליחות וערכים לא יכולים לגשר על פערי שכר"
פרסומת | מעבר לתחרות
למרות הגזירות הכלכליות: נשקל מענק של מאות אלפים לפורשים ממשרות אמון
אושר בוועדת הכספים: מס נוסף של 5% על הכנסות גבוהות מדירות ושוק ההון