"יהיו שינויים, אבל הם לא יהיו רבים"

מו אלאך התייחס למדיניות הרכש של הירוקים לקראת הקיץ הקרוב: "בישראל רוצים הכל כאן ועכשיו, אני מרוקאי, אני יודע את זה, אבל לא כך זה אמור לעבוד" • מנהל מחלקת הנוער יניב כהן: "המטרה: בשנתיים הקרובות שני שחקנים שישתלבו ברוטציה"

צילום: מישל דוט קום // אלאך. מבין את המנטליות בישראל

מכבי חיפה ביצעה העונה מספר שינויים במחלקת הנוער של המועדון. 

שני מגרשים חדשים (מתוך 6 בסך הכל) הוקמו בעלות של למעלה מ-2.5 מיליון שקלים, אחד מהם סינטטי וזאת בנוסף לשינויים הארגוניים שביצע המנהל הטכני מו אלאך עם מינויו של אריק בנאדו כמאמן הקבוצה. 

עוד לפני כן, אלאך התייחס למצב הקבוצה הבוגרת, נושא הרכש ולקראת העונה הבאה: "אני יודע שכולם מתעניינים בקבוצה הבוגרת. אתן לכם הצהרה קצרה", פתח ההולנדי והוסיף: "התכנסנו לפני חמישה ימים 27 שחקנים שצריכים להוכיח את עצמם ובהם שחקנים צעירים. רצינו לראות אותם. יהיו שינויים, אבל הם לא יהיו רבים. אנחנו יודעים בדיוק, אבל בדיוק מה אנחנו צריכים. זה נושא שיש לנו קצת מחלוקות עם התקשורת. זה תהליך להחתים שחקנים ולא מדברים עליו אצלנו. בישראל רוצים הכל כאן ועכשיו, אני מרוקאי, אז אני יודע את זה, אבל לא כך זה אמור לעבוד. אנחנו עובדים קשה מאוד על זה. אנחנו נהיה מוכנים בוודאות אחרי 9 שבועות של הכנה".

משם עברו להסביר את המבנה החדשה של מחלקת הנוער הירוקה, בה יעבדו עשרה אנשי מקצוע במשרה מלאה, רובם שחקני עבר של המועדון דוגמת ניר דוידוביץ', רפי כהן, אברהם אבוקרט, גוסטבו בוקולי ויוסי ג'נאח. 

"לאורך כל הקריירה שלי לא קיימתי מסיבת עיתונאים על האקדמיה", הודה אלאך והוסיף: "אני מקווה שמכבי חיפה תתן סימן לכל האקדמיות בישראל שמחלקת הנוער היא העתיד של הכדורגל בישראל". כמו כן, בחיפה דיברו על בעיה רוחבית בתמיכה של המדינה והסבירו שבמדינות כמו הולנד הממשלה מממנת אימוני בוקר לילדים, מה שינסו במועדון לעשות באופן פרטי מול בתי הספר. 

מנהל מחלקת הנוער יניב כהן הוסיף: "זה נכון שבשנים האחרונות לא עלו מספיק שחקנים לבוגרים וזו האחריות שלי. המטרה היא שבשנתיים הקרובות יעלו שני שחקנים לרוטציה אבל בטווח הארוך, החזון הוא לראות חמישים אחוזים מהקבוצה הבוגרת שיהיו יוצאי המחלקה, למכור אותם שיתקדמו לאירופה ובכך להחזיר את ההשקעה למחלקה".

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר