בכיר בקרמלין הודיע היום (רביעי) כי ארצות הברית ורוסיה סיכמו על פסגה בין נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין ונשיא ארה"ב, דונלד טראמפ וכי היא תוכרז רשמית ביום חמישי.
עוזר לשכת הנשיא פוטין לענייני חוץ, יורי אושקוב, אמר כי נדרשו מספר שבועות להכנת הפסגה וכי היא תתקיים במדינה שלישית, שתהיה נוחה עבור שני הצדדים.
על פי אושקוב, ההחלטה על קיום הפסגה נתקבלה במהלך פגישה בין הנשיא פוטין ליועץ לביטחון לאומי של הנשיא, ג'ון בולטון, שהגיע לביקור מטעם הנשיא במוסקבה.
מוקדם יותר החודש, נודע כי הבית הלבן מתכונן לפסגה אפשרית בין הנשיא דונלד טראמפ לנשיא ולדימיר פוטין, זאת על פי ה"וול סטריט ג'ורנל" שציטט פקיד בכיר, מקור רשמי בממשל האמריקני. הבכיר בממשל כי ג'ון האנטסמן, שגריר ארה"ב ברוסיה, הגיע לוושינגטון על מנת לסייע בארגון הפגישה בין מנהיגי המעצמות.
התכנון נמצא עדיין בשלב מוקדם, אמר הגורם הרשמי. על שני העמים להסכים על תאריך ומיקום. "זה היה פרויקט מתמשך של השגריר האנטסמן, שנמשך חודשים רבים", אמר הפקיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו