טרור ההצתות בעוטף עזה נמשך: מאז שעות הבוקר (שלישי) פרצו באזור לפחות 12 שריפות, ולוחמי האש הצליחו להשתלט על כולן. בתגובה להצתות ביצע צה"ל שתי תקיפות ממוקדות באמצעות כלי טיס בלתי מאויש, שהשמיד רכב ששימש חוליית משגרי בלוני תבערה ועמדת תצפית של חמאס ששימשה גם היא כבסיס לשיגור בלונים.
תושבים בעוטף מותחים ביקורת חריפה על מדיניות התגובה של ישראל, שלטענתם אינה חריפה מספיק. לעת עתה צה"ל נמנע מלטווח את חוליות מפריחי הבלונים והעפיפונים, ומסתפק בתקיפת תשתיות שמשמשות אותם.
שר הפנים וחבר הקבינט אריה דרעי סייר היום באזור יחד עם חברי סיעת ש"ס בכנסת. דרעי אמר לתושבים כי "רצינו לבוא ולחזק אתכם, גיבורי החיל, כדי שנוכל לקבל החלטות – ומדובר בהחלטות לא פשוטות. מדינת ישראל לא מעוניינת בשום אופן בהסלמה, אך אם לא תהיה ברירה ניאלץ לפעול".
היום אחר צהריים תתקיים במשרד האוצר פגישה עם חמשת ראשי הרשויות מעוטף עזה, בה ידונו בתוכנית סיוע לאזור בתחומי התעשייה, החקלאות, הדרישות הביטחוניות ועוד. דרעי ציין כי הוא תומך בתוכנית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו