מאז שטראמפ הושבע לנשיא, הסגל הבכיר שלו השתנה ללא הכר. אתמול התקבל דיווח מפתיע, שמהימנותו טרם אומתה, שעשוי לרמוז כי גם מזכיר ההגנה ג'יימס מאטיס בדרכו החוצה.
על פי הדיווח ברשת NBC, טראמפ אינו משתף אותו בעניינים מרכזיים, אפילו לא בעניינים של צפון קוריאה ואיראן. עד כדי כך מאטיס אינו ב"לופ" שבמאי נודע לו מקולגה שלו שטראמפ מתכוון לפרוש מהסכם הגרעין עם איראן.
חודש לאחר מכן טראמפ הפתיע אותו שוב כאשר הודיע בפומבי על השהיית התרגילים הצבאיים המשותפים עם דרום קוריאה, כמחווה לשליט צפון קוריאה קים ג'ונג און. כמו כן, בשבוע שעבר טראמפ הורה לפנטגון, מעל לראשו של מאטיס, להקים זרוע נוספת לכוחות המזוינים, "זרוע החלל". גורמים ששוחחו עם הרשת מסרו כי המידור של מאטיס מההחלטות מלמד על שינוי משמעותי במעמדו, ועל כך שהנשיא פחות ופחות מסתמך על אחד מהאנשים הכי ותיקים בקבינט שלו. נראה כי מדובר בשינוי משמעותי ביחסו של טראמפ למאטיס לעומת השבחים והכבוד שהרעיף עליו בתחילת כהונתו. על פי גורמים שונים ששוחחו עם הרשת, ככל הנראה שינוי הגישה הזה נובע מכך שמאטיס ממסמס החלטות של הנשיא ומתייחס אליו ביוהרה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו