ארה"ב: ילדי שב"חים הופרדו מהוריהם

הדעות סוערות בעקבות סנקציה חריפה נגד מהגרי עבודה בלתי חוקיים שחצו עם ילדיהם את הגבול • מלניה טראמפ קראה לעצור את התופעה

מפגינים אמריקנים בטקסס נגד הפרדת הילדים מהוריהם // צילום: רויטרס

ארצות הברית סוערת כשמדיניות ההגירה של ממשל טראמפ הביאה למצבים אנושיים מורכבים. כ-2000 ילדים הופרדו מהוריהם לזמן מוגבל, כשאלה נכנסו למעצר ולהליכי גירוש, בשל חצייתם באופן בלתי חוקי את הגבול. אתמול (ראשון) הגיבה לפרשה באופן חריג הגברת הראשונה מלניה טראמפ. רעיית הנשיא ציינה כי היא שונאת לראות ילדים מופרדים מהוריהם, וקראה לעצור את התופעה. הצעד החריף נועד להרתיע את זרם המהגרים מדרום אמריקה.

באחד המקרים בחודש שעבר למשל, חצתה אלזה אנריקס את הגבול בצורה בלתי חוקית עם בנה בן ה-8. אנריקס עברה ממקיסקו לטקסס לאחר שהגיעה כל הדרך מגואטמלה. אלא שמשטרת ההגירה עצרה והובילה אותם לנקודת ריכוז ליד הגבול. שם בנה נשלח למקלט לילדי מהגרים והיא עלתה למטוס שהטיס אותה חזרה לגואטמלה. 

"לאורך עבודתנו בגבול, נחשפנו לעלייה משמעותית במספר האימהות שהופרדו מילדיהם, כשרבות מהן לא הספיקו אפילו לומר שלום לפני הפרידה". אמרה לורה טויל, יועצת בפירמת עורכי דין בינלאומית המספקת סיוע למהגרים השוהים בטקסס.

מלניה טראמפ // צילום: EPA

עוד עולה כי שלושת הגופים השונים האחראים על טיפול במהגרי העבודה במדינה (המכס וההגנה על הגבולות, הגירה ואכיפת המכס ורשות האזרחות וההגירה) אינם מקיימים ביניהם שיתוף פעולה במידה מספקת. דבר המקשה על איתור הילדים שהופרדו ממשפחותיהם. 

בחלק מהמקרים, ילדים והוריהם נפרדו למשך שבועות מבלי לראות זה את זה. רק מאז ה-19 באפריל השנה ועד סוף חודש מאי, 1,995 ילדים הגיעו עם 1,940 מבוגרים והופרדו מהם. כשחלקם כמובן הגיעו בגפם. כך לפי גורמים רשמיים במדינה. הילדים שהופרדו מהוריהם במעצר הועברו להשגחת רשויות הבריאות והרווחה שדאגו להם למקלט זמני.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר